Următorul Apple Watch ar putea elimina butoanele fizice

11.06.2018
Următorul Apple Watch ar putea elimina butoanele fizice

Apple Watch va ajunge la generaţia a patra anul acesta, iar compania pare să aibă în plan câteva schimbări de design şi funcţionalitate. Dacă primele trei generaţii erau aproape identice la o primă vedere, noul Apple Watch „S4” ar putea renunţa la butonul fizic pe care îl are pe laterală, în favoarea unui buton „solid”, care să fie activat prin atingere şi care să ofere răspuns haptic, asemenei altor dispozitive din portofoliul companiei.

Conform Fast Company, Apple plănuieşte să renunţe la singurul buton fizic al Apple Watch pe noua generaţie. Configuraţia butoanelor rămâne însă la fel, în timp ce coroana rotativă va rămâne neschimbată şi va păstra aceleaşi funcţii. Apple plănuieşte să folosească vibratorul Taptic Engine pentru a simula răspunsul fizic al butonului, asemeni trackpad-urilor de pe laptop-urile MacBook şi butonului Home de pe iPhone 7 şi 8.

Eliminarea butonului fizic ar putea avea câteva efecte pozitive în alte zone ale telefonului. De exemplu, ar exista acum un element în minus care să se strice şi care să necesite o vizită la service. De asemenea, rezistenţa la apă ar putea fi îmbunătăţită, în timp ce spaţiul în plus eliberat de mecanism ar putea fi ocupat de o baterie mai mare.

Se zvoneşte în acelaşi timp că Apple Watch va trece anul acesta la noi display-uri bazate pe tehnologia MicroLED, care ar trebui să consume mult mai puţină energie decât actualele OLED-uri. Cu o baterie mai mare şi un ecran mai eficient, Apple Watch ar putea în sfârşit să garanteze mai multă autonomie decât cele 18 ore de utilizare cu care s-a lăudat în ultimii trei ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult