După ce contul CEO-ului Twitter a fost compromis, compania opreşte accesul tuturor la funcţia care a permis asta

05.09.2019
După ce contul CEO-ului Twitter a fost compromis, compania opreşte accesul tuturor la funcţia care a permis asta

După situaţia neplăcută de săptămâna trecută, când CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, şi-a pierdut temporar controlul asupra contului de pe propria reţea de socializare, compania anunţă acum oprirea temporară a funcţionalităţii de publicare de mesaje prin SMS. Această funcţionalitate a fost folosită pentru a prelua controlul asupra contului de Twitter, atacatorii putând obţine un SIM „clonat” de la operatorul telecom al lui Dorsey.

Contrul Twitter Support a publicat de curând două mesaje în care explică faptul că posibilitatea de a pblica mesaje prin SMS va fi oprită „temporar”, pentru a proteja conturile utilizatorilor săi. Compania spune că există vulnerabilităţi pe care operatorii telecom trebuie să le rezolve înainte ca funcţionalitatea să se întoarcă pe platforma sa. De asemenea, Twitter recunoaşte că inclusiv autentificarea sa în doi paşi, care este dependentă de SMS, ar putea fi compromisă în acest fel.

De asemenea, Twitter speră să poată aduce aceste funcţii înapoi pe conturile utilizatorilor în viitorul apropiat şi că va lua în considerare activarea mai rapidă a acestora în pieţele care sunt dependente de aceste funcţii. Totuşi, o strategie pe termen lung pentru a evita problemele de acest gen va fi realizată de acum înainte.

 

 

Atacul asupra contului lui Jack Dorsey a ţinut doar câteva minute, până când mesajele sale ciudate au fost descoperite de echipat Twitter, care a blocat rapid accesul la postarea prin SMS şi a şters conţinutul respectiv.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult