Experimentul cu două News Feed-uri de pe Facebook a eşuat

02.03.2018
Experimentul cu două News Feed-uri de pe Facebook a eşuat

Toamna trecută, Facebook a pornit un experiment pe profilele utilizatorilor din mai multe ţări. Acesta separa fluxul normal de ştiri în două tab-uri separate, unui pentru prieteni şi unul pentru paginile pe care utilizatorii le urmăresc, numit Explore. Se pare însă că la numai patru luni distanţă, compania a decis să oprească această separare şi să aducă lucurile la normal, întrucât experienţa de utilizare oferită a fost considerată inferioară.

Motivaţia din spatele separării News Feed-ului în două entităţi separate a fost încercarea de a crea relaţii mai strânse şi interacţiuni mai multe între utilizatorii de Facebook. Se pare însă că mulţi dintre aceştia nu au apreciat conţinutul publicat de către prietenii din listă, experimentul ducând la mai puţine reacţii şi interacţiuni. În acelaşi timp, pentru cei care nu au participat la experiment, Facebook a scăzut numărul de articole de la pagini pe care le văd în News Feed.

Acum că Explore Feed va dispărea, compania va încerca să repare „răul” făcut în ultimele câteva luni. Unul dintre punctele la care va lucra este modul în care schimbările din cadrul serviciului vor fi communicate către utilizatori. Schimbarea News Feed-ului nu a fost înţeleasă de mulţi utilizatori, foarte puţini accesând secţiunea Explore, care trebuia să conţină conţinutul pe care aceştia îl considerau „interesant”.

Din fericire, testul a fost rulat doar în şase ţări, deci majoritatea celor care folosesc Facebook nu au fost afectaţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult