Apple angajează pentru dezvoltarea de aplicaţii pentru Windows. Posibil să renunţe la iTunes complet

20.11.2019
Apple angajează pentru dezvoltarea de aplicaţii pentru Windows. Posibil să renunţe la iTunes complet

Apple are o relaţie „love-hate” cu Microsoft. Pe de-o parte, compania se bucură că aplicaţiile de productivitate de la Microsoft se regăsesc pe platforma macOS şi pe dispozitivele mobile cu iOS şi iPad OS, însă pe de altă parte, încearcă să atragă cât mai mulţi utilizatori în ograda proprie, departe de Windows. Totuşi, mulţi utilizatori de telefoane şi tablete preferă produsele Apple, dar nu şi computerele companiei, aşa că este nevoie de suport software pentru aceşti utilizatori. Acum că iTunes este pe cale să dispară complet, Apple începe dezvoltarea de noi aplicaţii pentru Windows.

Compania a publicat anunţuri de angajare pentru dezvoltatori care sunt familiarizaţi cu platforma Windows, iar un avantaj îl au cei care au mai lucrat la aplicaţii UWP (Universal Windows Platform). Cei care ar fi angajaţi ar urma să lucreze la dezvoltarea „generaţiei următoare de aplicaţii multimedia pentru platforma Windows”, ceea ce pare a fi o metodă pompoasă de a spune „Apple Music şi Apple TV+”.

Odată cu lansarea noului sistem de operare macOS Mojave, Apple a desfiinţat aplicaţia iTunes de pe computerele sale şi a împărţit-o în trei aplicaţii separate: Apple Music pentru cei care vor să asculte muzică, funcţia iniţială a lui iTunes, care în timp s-a transformat în ceva mult prea încărcat, Apple TV, pentru cei care vor să facă streaming de filme şi seriale din mai multe servicii integrate, inclusiv noul Apple TV+, şi Podcasts, pentru emisiuni audio.

Pe Windows însă, utilizatorii de iPhone care vor să transfere date pe telefon de pe PC, trebuie în continuare să folosească vechiul iTunes. Astfel, lansarea acestor aplicaţii pe Windows Store ar asigura în primul rând o experienţă modernizată de utilizare pentru cei care folosesc iOS şi iPad OS cu un PC, cât şi acces rapid la serviciile de streaming de pe un PC. Totodată, lansarea serviciilor pe Windows, ar asigura şi faptul că vor putea fi puse şi pe consolele Xbox cu minimum de efort, sau pe tabletele şi laptop-urile Surface, oferind astfel acces la TV+ pe mai multe dispozitive.

 

 

Nu este tocmai clar ce planuri are Apple pentru serviciile sale de streaming pe alte platforme, însă cu siguranţă ne putem aştepta la lansarea TV+ şi Podcasts şi pe Android, acum că dorinţa de expansiune este clară.

Este posibil să aflăm mai multe pe 2 decembrie, când Apple va ţine un eveniment de prezentare dedicat dezvoltatorilor de aplicaţii. Aici vor fi premiate cele mai bune aplicaţii din 2019 de pe platformele sale şi probabil că vom primi şi câteva anunţuri legate de viitorul iOS, iPad OS, tvOS, watchOS şi macOS.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult