Cum să opreşti sunetele aplicaţiei Facebook pe iOS şi Android

Cum să opreşti sunetele aplicaţiei Facebook pe iOS şi Android

Cea mai recentă versiune a aplicaţiei Facebook pentru mobile a adăugat elemente sonore pentru fiecare activitate. Butoanele şi gesturile penru reîmprospătarea paginilor, verificarea notificărilor şi redactarea unui articol nou fac acum mici sunete, care ar putea deranja o parte dintre utilizatori. Ne-am gândit că mulţi dintre voi vor dori să le oprească aşa că am realizat un ghid simplu de urmărit pentru iOS şi Android care vă ghidează către butonul de oprire şi pornire din setări.

În cazul în care folosiţi un dispozitiv cu iOS, va trebui mai întâi să vă asiguraţi că acesta este conectat la internet. Odată pornită aplicaţia, apăsaţi butonul „More” din colţul din dreapta jos. Navigaţi până în partea de jos a acestui meniu, până când găsiţi butonul „Settings”. O nouă secţiune numită „Sounds” a fost adăugată în noul update. Accesaţi această setare pentru a ajunge la butonul on/off pentru „In-App Sound”. Atunci când butonul este orientat către dreapta, sunetele din aplicaţie sunt pornite. În cazul în care doriţi să le opriţi, orientaţi butonul către stânga.

Şi pe Android operaţiunea este la fel de simplă. Din ecranul principal al aplicaţiei trebuie să apăsaţi pe butonul More (cel cu trei linii). Navigaţi către meniul „App Settings” iar de aici există posibilitatea de a seta sunetele „on” sau „off”. Astfel, experienţa de utilizare se întoarce la normal, fără sunete la orice apăsare intenţionată sau nu.

 

Facebook a justificat includerea acestora spunând că experienţa devine mai distractivă şi ţine utilizatorii concentraţi pe conţinut, însă este de apreciat faptul că oferă şi posibilitatea de a le opri. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult