Solitaire se întoarce pe Windows 10

Solitaire se întoarce pe Windows 10

Windows 8 nu a venit doar cu un ecran de Start diferit, care ocupă tot ecranul, însă a eliminat şi câteva elemente clasice ale sistemului de operare Microsoft. Jocurile de cărţi care veneau integrate până la Windows 7, printre care se regăsea şi celebrul Solitaire, au fost eliminate, fiind ascunse în magazinul de aplicaţii Windows Store. Ei bine, Windows 10 va reveni asupra acestei decizii, spre bucuria secretarelor de pretutindeni.

Întrucât Windows 10 doreşte să reprezinte o întoarcere a multor elemente pe care utilizatorii vechi le preferă, precum meniul Start, Microsoft a confirmat că Solitaire se întoarce. Ediţia inclusă este aceeaşi care se găseşte pe magazinul de aplicaţii din Windows 8, însă va veni preinstalat cu fiecare copie a lui Windows 10. Spre diferenţă de versiunea pentru Windows 8, care rula exclusiv în fullscreen, Solitaire rulează în fereastră pe noul sistem de operare Microsoft, fiind acum mai uşor de ascuns.

Momentan, varianta de preview a lui Windows 10 include doar Solitaire şi nu este clar dacă şi restul de jocuri clasice de la Microsoft precum Hearts, Free Cell şi Minesweeper vor primi acelaşi tratament. Momentan acestea se găsesc în continuare în Windows Store şi pot fi descărcate după instalarea sistemului de operare, la fel ca în cazul Windows 8 şi 8.1. Cert este că feedback-ul fanilor a fost ascultat, iar rezultatele sunt vizibile încă din versiunile de test ale lui Windows 10.

Având în vedere că suntem la doar câteva luni distanţă de debutul noului Windows, probabil că ceea ce putem vedea acum în variantele Technical Preview este produsul aproape finalizat. Încă de la prima versiune de test, Windows 10 a fost un sistem de operare foarte stabil, fiind bazat pe Windows 8.1 şi oferind compatibilitate cu toţi driverii şi software-ul realizat pentru acesta. Aceste detalii vor bucura fanii şi vor asigura o tranziţie mai uşoară în momentul lansării, mai ales când punem în balanţă faptul că Windows 10 va veni ca upgrade gratuit pentru toţi cei care deţin o licenţă de Windows 7, Windows 8 şi Windows 8.1, cât şi pentru cei fără Windows original.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult