Yahoo Messenger 10 – primul contact

07.07.2009
Yahoo Messenger 10 - primul contact

Descarca Yahoo Messenger 10 de pe go4it.ro

Cel mai popular client de Instant Messaging din România, Yahoo Messenger, se îndreaptă încet dar sigur către versiunea cu numărul 10. Un build pre-alfa de Yahoo Messenger 10 a "scăpat" online din sediul celor de la Yahoo. Şi cum nu puteam refuza ocazia ivită, am instalat Yahoo Messenger 10 pe propriul calculator şi l-am studiat cu atenţie.

Aşa cum arată la ora asta, Yahoo Messenger 10 nu este nici de departe un update major care să vină cu facilităţi revoluţionare sau măcar să rezolve bug-urile cunoscute de ani buni. Noutăţile aduse de această versiune se pot număra pe degetele de la o singură mână.

Yahoo Messenger 10

Interfaţă

Primul lucru pe care îl observi, chiar în fereastra de logare, este lista care conţine limbile în care interfaţa este disponibilă. Nu, româna nu apare, în schimb sunt vreo patru versiuni de spaniolă.

Aşa cum arată la ora asta, Yahoo Messenger 10 Lista de contacte a suferit şi ea câteva schimbări. În primul rând, este împărţită în două secţiuni sau două tab-uri: Contacts şi Y! Updates. Y! Updates afişează informaţiile noi legate de contactele tale, precum status-urile sau link-urile puse.

O altă noutate care, dată fiind seceta de funcţii noi, poate fi trecută la categoria "importante" este adăugarea câtorva teme noi. Nimic spectaculos, doar câteva nuanţe în plus, pentru diversitate. Şi, în caz că cineva chiar acordă atenţie ferestrei Yahoo! Insider, acum există şi un buton pentru deschiderea acesteia. În rest, câteva mici cosmetizări irelevante completează fereastra principală.

Yahoo! Updates

Cea mai importantă noutate din punct de vedere funcţional este abilitatea de a configura notificările. În acest sens a fost adăugată o nouă secţiune în fereastra de configurare – Yahoo! Updates. De aici ai acces la două opţiuni: configurarea notificărilor pe care le primeşti de la contactele tale şi configurarea notificărilor pe care le transmiţi la rândul tău celor din listă.

Yahoo Messenger 10

Configurarea notificărilor pe care le transmiţi se realizează din browser, în cadrul uneia din secţiunile portalului Yahoo!. Am explicat pe larg această operaţiune aici. Cea de-a doua opţiune, configurarea notificărilor pe care le primeşti de la contactele tale, se face chiar din Yahoo Messenger.

Din fereastra respectivă poţi configura mai multe aspecte legate de notificările pe care le primeşti:

  • poţi alege informaţiile pentru care primeşti notificări: status-urile noi ale contactelor, schimbările de avatar etc.
  • poţi bifa contactele pentru care să primeşti notificări
  • poţi alege modalitatea de notificare – alertă pop-up sau doar înregistrare în tab-ul Y! Updates.

Yahoo Messenger 10

În fereastra de configurare a lui Yahoo Messenger 10 mai apare o secţiune nouă: Video & Voice Devices. Se doreşte a fi locul de unde poţi configura toate dispozitivele instalate pe calculator, la care are acces Yahoo Messenger (cameră, microfon, difuzoare etc.). Camera web are în continuare o secţiune de configurare separată. În versiunea pre-alfa pe care am instalat-o nu sunt detectate aceste dispozitive şi automat nu pot fi configurate.

Până acum, acest build pre-alfa de Yahoo Messenger 10 pare suficient de stabil şi lipsit de bug-uri majore pentru a putea fi folosit în mod normal. Sigur, nu este complet lipsit de bug-uri. De exemplu, ferestrele pentru conversaţii nu vor sub nicio formă să păstreze dimensiunea pe care încerci să le-o impui.

Yahoo Messenger 10 nu este, din ce am văzut în această primă versiune de test, un upgrade esenţial. Oricum, fanii programului îl pot instala pentru a-şi satisface curiozitatea. Şi, cine ştie, poate pe parcurs, până la versiunea finală, vor mai fi adăugate şi facilităţi.

Download Yahoo Messenger 10

Urmărește Go4IT.ro pe Google News