Yahoo Messenger 11 a fost lansat oficial, iată ce noutăţi aduce!

Yahoo Messenger 11 este finalizat, versiunea oficială a popularului client de mesagerie instant aducând numeroase optimizări pentru performanţă şi stabilitate, alături de remedii pentru toate bug-urile descoperite până acum.

Download Yahoo Messenger 11

Opţiuni multiple de comunicare

Cu Yahoo Messenger 11 putem trimite mesaje text şi SMS-uri, avem posibilitatea să iniţiem apeluri video şi audio, iar daca nu suntem mereu în faţa calculatorului serviciul de mesagerie vocală ne ajută să păstrăm mai uşor legătura cu cei dragi.

Jocuri interactive

Jocurile sociale interactive, accesibile chiar din interfaţa aplicaţiei, rămân un element de atracţie important pentru Yahoo Messenger 11. Colecţia de jocuri include titluri foarte populare, cum ar fi Mafia Wars, Fishville şi Pool, însă oferta de jocuri este mult mai mare şi este diversificată odată cu trecerea timpului. Putem juca împotriva prietenilor din lista de contacte, sau ne putem relaxa cu o sesiune de joc proprie, ori de câte ori avem timp liber la dispoziţie.

Yahoo Messenger 11 ţine pasul cu moda reţelelor de socializare online

Utilizatorii Yahoo Messenger 11 pot urmări mesajele de status şi iniţia sesiuni de chat cu prietenii de pe Facebook, pot comenta şi da Like update-urilor primite din Yahoo! Pulse, Flickr, Twitter sau alte reţele, totul fără a părăsi interfaţa Yahoo Messenger.

O facilitate de mare ajutor celor care doresc să ţină legătura cu prieteni din mai multe reţele, este posibilitatea de folosi un singur mesaj de status, vizibil din mai multe reţele simultan. Momentan, lista reţelelor suportate cuprinde Yahoo! Pulse, Facebook şi Twitter.

Conversaţi de oriunde

Yahoo Messenger 11 ne permite să purtăm sesiuni IM cu prietenii din reţeaua Windows Live şi Facebook, indiferent dacă ne aflăm la tastatura calculatorului sau a telefonului mobil. Cei care deţin un smartphone cu sistem Android pot instala versiunea mobilă de Yahoo Messenger, iar restul utilizatorilor au la dispoziţie portalul Mobile Web Messenger, accesibil de pe orice telefon prevăzut cu web browser şi o conexiune activă la internet.

Dacă cel pe care dorim să îl contactăm nu dispune de acces la internet, avem posibilitatea să trimitem şi mesaje SMS din interfaţa Yahoo Messenger 11. Trebuie ştiut însă că accesul la acest serviciu este oferit numai pe bază de subscripţie.

Arhiva de mesaje

Începând cu Yahoo Messenger 11 arhiva de conversaţii este accesibilă online, de pe orice calculator de la care ne logăm folosind numele şi parola de utilizator. În acest mod putem ţine mai uşor evidenţa conversaţiilor purtate prin sesiuni de mesagerie instant, indiferent dacă acestea au avut loc la tastatura calculatorului de acasă, sau cel de la locul de muncă. Pentru o găsire rapidă a informaţiilor dorite, arhiva de conversaţii pune la dispoziţie şi o funcţie de căutare.

În versiunea Beta pentru Yahoo Messenger 11 aveam la dispoziţie şi o opţiune prin care puteam decide să nu păstrăm o copie cu arhiva de conversaţii stocată pe serverele Yahoo, alegând în schimb păstrarea acesteia în propriul calculator. Din păcate această opţiune a dispărut din versiunea finală a aplicaţiei, lăsându-ne doar posibilitatea de a dezactiva complet funcţia de arhivare a conversaţiilor, prevenind în acest mod situaţii neplăcute, în care furtul datelor de autentificare ar oferi atacatorului acces nelimitat pentru citirea conversaţiilor purtate de-a lungul timpului.

Interfaţă modernă

Yahoo Messenger 11 pune la dispoziţie o interfaţă mai bine finisată, ce poate fi personalizată cu uşurinţă prin aplicarea de skin-uri. Versiunea finală a aplicaţiei oferă în plus şapte skin-uri noi, care se adaugă la colecţia deja existentă, pentru un total de 21 skin-uri selectabile.

Înlătură definitiv toate reclamele afişate în Yahoo Messenger 11, cu Ad Banner Remover Plus.