Facebook Messenger primeşte interfaţă nouă

17.06.2016
Facebook Messenger primeşte interfaţă nouă

Facebook Messenger este printre cele mai utilizate servicii de comunicare la nivel mondial, iar orice schimbare, oricât de mică, afectează aproape un miliard de utilizatori. Până în prezent, aplicaţia pentru mobile a primit tot felul de noi elemente de comunicare în cadrul conversaţiilor, meniul principal fiind în mare parte neatins. În curând însă, acest lucru se va schimba, Facebook anunţând noul tab „home”, care va implementa multe dintre funcţiile disponibile în aplicaţia Facebook principală şi în varianta web a reţelei de socializare.

Meniul principal Facebook Messenger este în acest moment doar o listă care include toate conversaţiile recente, în ordine invers cronologică. După noul update, care va începe să apară în următoarele săptămâni pentru fiecare utilizator în parte, prima pagină a serviciului va fi mult mai „aglomerată”. Alături de conversaţiile recente, aceasta va primi şi câteva noi elemente utile, în special pentru cei care se bazează pe Facebook Messenger ca metodă principală de comunicare în spaţiul mobil.

Prima parte a paginii principale va fi familiară, constând în continuare într-o listă de conversaţii recente, însă sub aceasta vor fi adăugate categoriile Favorites, Birthdays şi Active Now. Numele fiecărei dintre categorii este destul de bine ales, explicând clar scopul. La Favorites vei vedea contactele pe care le contactezi cel mai des, putând iniţia rapid o nouă conversaţie cu acestea, meniul Birthdays te anunţă atunci când este ziua unui prieten din listă, în timp ce „Active Now” este o listă cu toţi prietenii care sunt online pe Facebook sau pe Messenger.

Aceasta pare să fie cea mai mare schimbare a aplicaţiei Facebook Messenger de la separarea sa de aplicaţia principală a reţelei de socializare.

Citeşte şi Cu ocazia EURO 2016, Facebook a lansat un joc de fotbal în Messenger

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult