Google Chrome va bloca afişarea conţinutului Flash în paginile web

11.08.2016
Google Chrome va bloca afişarea conţinutului Flash în paginile web

Administratorii web care încă folosesc tehnologiile Adobe Flash pentru afişarea de conţinut mai au timp până la începutul lunii septembrie să-şi actualizeze platformele pentru a folosi tehnologii mai sigure, Google recomandând platforma HTML5.

Anunţată de multă vreme, renunţarea la tehnologiile Flash va fi oficializată începând cu versiunea 53 a browser-ului Chrome, pregătită pentru debut în luna septembrie. Astfel, odată actualizat la noua versiune, Google Chrome va bloca automat încărcarea oricărui tip de conţinut Flash, inclusiv elemente care nu sunt vizibile pe ecran, dar au un rol în funcţionarea anumitor butoane sau afişarea de conţinut dinamic. Propusă ca alternativă cu un consum mai mic de resurse, folosirea tehnologiilor HTML 5 poate da o experienţă mai cursivă la navigarea paginilor web şi ajuta la creşterea autonomiei bateriei.

 

Urmând blocării conţinutului Flash, versiunea Chrome 55 pregătită pentru luna decembrie va definitiva tranziţia alegând HTML5 ca experienţă implicită la navigare web, suportul Flash putând fi activat temporar doar la accesarea website-urilor care folosesc în mod exclusiv acest set de tehnologii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult