Microsoft reintroduce reclamele în aplicaţiile Mail şi Calendar din Windows 10

18.12.2019
Microsoft reintroduce reclamele în aplicaţiile Mail şi Calendar din Windows 10

Observate ultima dată în luna noiembrie 2018, reclamele permanente şi imposibil de înlăturat reapar în interfaţa aplicaţiilor preinstalate cu sistemul de operare Windows 10.

La vremea respectivă, Microsoft susţinea că totul a fost doar un experiment, dând impresia că răspunde favorabil criticilor primite din partea utilizatorilor. Însă reclamele care atunci erau afişate doar utilizatorilor Windows 10 neabonaţi la pachetul Office 365 sunt introduse acum la nivel global şi se pare că nu pot fi ascunse din interfaţa aplicaţiilor.

Mai mult decât simple reclame fixe, mesajele promoţionale sunt ajustate în funcţie de activitatea desfăşurată.  Spre exemplu, dacă foloseşti Outlook pentru a citi pe PC mesajele din contul Gmail îţi este recomandată experienţa Gmail pentru mobil,  iar pentru conturile Outlook.com îţi este propusă aplicaţia Outlook pentru mobil.

Din păcate, reclamele afişate nu dispar dacă dai curs mesajului instalând aplicaţia recomandată de Microsoft, continuând să ocupe spaţiu în  interfaţa aplicaţiei. Deşi au un impact neglijabil asupra experienţei în utilizare, reclamele introduse în aplicaţiile Mail şi Calendar reprezintă un motiv de frustrare pentru cei care consideră că achiziţionând o licenţă Windows 10 sunt îndreptăţiţi să aibă parte de o experienţă premium la folosirea aplicaţiilor Windows preinstalate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult