Microsoft simte slăbiciunea Evernote şi lansează o unealtă prin care notiţele din serviciu pot fi importate în OneNote [VIDEO]

13.03.2016

Evernote, o companie aflată acum câţiva ani pe val, are probleme în aceste zile, deoarece nu reuşeşte să înregistreze venituri suficiente, în ciuda celor peste 150 milioane de utilizatori activi. Microsoft ştie acest lucru, aşa că a lansat o unealtă prin care notiţele din Evernote pot fi importate în OneNote.

OneNote Importer pentru Windows poate fi descărcat de pe site-ul OneNote.com. În următoarele luni va debuta şi o versiune pentru Mac, potrivit Microsoft.

După ce notiţele au fost importate, acestea pot fi accesate de pe web, computer şi telefon.

Microsoft a făcut serviciul de notiţe în cloud OneNote gratuit pentru Mac în 2014, iar apoi a făcut acelaşi lucru şi pentru Windows în februarie 2015. De atunci, numărul utilizatorilor a crescut accelerat, în defavoarea principalului competitor, Evernote. Totuşi, Evernote rămâne, deocamdată, liderul pieţei.

„Modelul nostru de business fundamental este să nu facem bani din datele tale”

Problemele Evernote se trag, potrivit unor analişti, de la stilul etic de a face afaceri al companiei. Fondatorul Phil Libin este un critic al modelului de business folosit de multe companii, printre care Google sau Facebook, care câştigă bani din tranzacţiile cu datele utilizatorilor sau din procesarea acestora. „Modelul nostru de business fundamental este să nu facem bani din datele voastre”, a declarat el.

Potrivit lui Phil Libin, Evernote foloseşte un model de business „de modă veche”. „Facem bani de pe urma ta doar atunci când tu doreşti să ne plăteşti. Respingem orice model de publicitate bazat pe Big Data”, a explicat el.

Serviciul Evernote este gratuit, însă utilizatorii pot achiziţiona pachete premium care le oferă acces la mai multe servicii şi caracteristici. 

Şeful Evernote spune că aceste colecţii masive de date au potenţialul de a duce la lucruri bune, precum tratamente pentru boli grave, dar nu vrea ca firma sa să fie un furnizor de astfel de date despre clienţi. Libin crede că majoritatea oamenilor nu doresc să fie spionaţi prin intermediul unor dispozitive doar pentru a primi o ofertă foarte bună data viitoare când merg la cumpărături. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult