Platforma de ştiri Discover de pe Snapchat primeşte interfaţă nouă

08.06.2016
Platforma de ştiri Discover de pe Snapchat primeşte interfaţă nouă

Snapchat este o aplicaţie folosită în principal pentru realizarea de conţinut foto şi video care poate fi trimis prietenilor din listă, însă tab-ul „Discover” transformă aplicaţia într-o unealtă foarte bună pentru citirea celor mai importante ştiri ale zilei din diverse domenii. Se pare că această funcţionalitate era destul de greu de înţeles pentru o parte dintre utilizatori, aşa că Snapchat a decis să o modifice, oferindu-i o interfaţă mult mai prietenoasă.

Noul tab Discover renunţă la cercurile cu logo-uri ale fiecărei publicaţii în parte, optând în schimb pentru pictograme mai mari, asemeni coperţilor pentru reviste. Astfel, poţi vedea înainte să accesezi unul dintre canale dacă include un subiect interesant pe placul tău, totodată facilitând şi mai mult spaţiu pentru poziţionarea de reclame pentru monetizarea conţinutului. Noile pictograme poziţionează logo-ul publicaţiei în partea de sus, fundalul acestora include o imagine reprezentativă pentru subiectul principal, iar în partea de jos găsim titlul respectivului articol.

O apăsare lungă pe oricare dintre aceste canale oferă posibilitatea de abonare, acestea fiind apoi incluse într-o listă separată în centrul ecranului. Canalele la care eşti abonat sunt astfel încadrate într-un mozaic realizat din pictograme mai mari, iar odată citit tot conţinutul, acestea sunt marcate corespunzător. În termeni de conţinut nu s-a schimbat însă mare lucru, fiecare publicaţie oferind acelaşi stil de articole şi clipuri video ca până acum.

Această mişcare pare să fie orientată în special spre utilizatorii cu vârste mai avansate, care sunt în general induşi în eroare de interfaţa minimalistă a aplicaţiei Snapchat. Cu siguranţă, odată cu noile pictograme mari, vom asista şi la o creştere a volumului de conţinut sponsorizat pe platforma Discover, lucru care nu ar trebui să mire pe nimeni, având în vedere că Snapchat este un serviciu gratuit.

Citeşte şi Snapchat devine una dintre cele mai complete aplicaţii de comunicare de pe mobil

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult