Snapchat devine una dintre cele mai complete aplicaţii de comunicare de pe mobil

Snapchat devine una dintre cele mai complete aplicaţii de comunicare de pe mobil

Numele aplicaţiei Snapchat sugerează că funcţia sa principală ar fi comunicarea în format text, însă realitatea este că majoritatea utilizatorilor o folosesc pentru a trimite fotografii cu termen de expirare către prieteni. Odată cu noul update, Snapchat devine însă un serviciu de comunicare universal, cu capabilităţi avansate pentru orice situaţie. Această funcţionalitate poartă numele Chat 2.0 şi este disponibilă chiar acum.

Chat 2.0 doreşte să fie destinaţia tuturor pentru comunicare online folosind un smartphone. Pe lângă transmirerea de fotografii, text şi pictograme emoji, Snapchat primeşte şi abţipilduri virtuale, apeluri video, apeluri de voce, cât şi mesaje video şi audio. Toate acestea pot fi folosite de fiecare utilizator în parte după bunul plac, fără a-l obliga pe cel de la capătul celălalt să folosească aceeaşi metodă de comunicare.

Poţi avea astfel un apel video în care unul dintre utilizatori preferă să scrie, cu camera video şi microfonul oprit, poţi avea un apel audio în care unul dintre utilizatori foloseşte fotografii cu text suprapus şi orice altă combinaţie de metode oferă Snapchat. Tranziţia între acestea este intuitivă, fiecare metodă de comunicare beneficiind de propriul buton dedicat din cadrul ferestrei de chat.

Citeşte şi: Facebook vrea să livreze ştiri prin intermediul aplicaţiei Messenger

Alături de noile funcţii Chat 2.0, Snapchat a primit şi un alt mic update în cadrul funcţionalităţii „stories”. La finalul uneia dintre poveşti, aplicaţia va începe redarea următoarei poveşti, fără a fi nevoie să navighezi prin meniuri.

Snapchat devine astfel unul dintre cele mai avansate servicii de comunicare de pe mobil, o parte dintre cei care nu erau interesaţi de funcţiile foto ale sale putând fi atraşi de noile capabilităţi de chat. Aplicaţia Snapchat este disponibilă gratuit în Google Play Store şi AppStore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult