Platforma Internet of Things Brillo de la Google se redenumeşte în Android Things

15.12.2016
Platforma Internet of Things Brillo de la Google se redenumeşte în Android Things

Google a anunţat schimbarea numelui sistemului de operare Brillo pentru dispozitive Internet of Things în „Android Things”. Odată cu această schimbare, proiectul primeşte integrare cu Android Studio, Google Play Servces şi Google Cloud Platform, toate componente ale diverselor sisteme de operare pe care Google le-a lansat de-a lungul timpului (în special Android şi Chrome OS). De asemenea, Android Things este acum compatibil cu cele mai populare computere de dimensiuni mici de pe piaţă.

Cei care vor să testeze noua platfromă pentru Internet of Things de la Google o pot instala acum pe Intel Edison, NXP Pico i.MX6UL sau Raspberry Pi 3. Avantajul Android Things faţă de alte soluţii de pe piaţă, precum variante de Linux şi Windows dedicate Internet of Things, este că aplicaţiile pot fi dezvoltare şi/sau portate de pe Android fără prea multă bătaie de cap, în timp ce Play Services oferă acces la multe capabilităţi online.

Probabil că planul Google este să ofere o platformă universală, care să se regăsească în majoritatea dispozitivelor inteligente din casă, care să comunice mai uşor cu smartphone-urile şi tabletele cu Android. Cu toate că eforturile Google în acest spaţiu par să meargă spre Android Things, compania încă mai dezvoltă şi platforma Weave, care este deja integrată pe dispozitive de la Samsung, Philips, şi care urmează să fie adoptată de Belkin, Honeywell şi TP-Link.

În ciuda faptului că Android Things promite să asigure compatibilitate cu procesoare Snapdragon de la Qualcomm, momentan niciun mini-PC de dezvoltare echipat cu acestea nu a primit încă suport oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult