Riff de la Facebook reuneşte prietenii pentru crearea clipurilor video

Riff de la Facebook reuneşte prietenii pentru crearea clipurilor video

Divizia Creative Labs din cadrul Facebook lucrează întotdeauna la câte o aplicaţie mai ciudată legată de popularul serviciu de socializare. Cea mai nouă dintre acestea se numeşte Riff şi este o platformă pentru realizarea de clipuri video prin colaborare. Ideea nu este obligatoriu nouă, însă legarea unei astfel de iniţiative de cea mai mare reţea socială din lume poate să aducă rezultate, poate să aducă rezultate mult mai mari decât o aplicaţie de sine stătătoare.

Riff funcţionează într-un mod foarte simplu: un utilizator înregistrează un clip de maxim 30 de secunde pe o anumită temă. După ce termină înregistrarea, acesta alege prieteni din lista de Facebook pentru a continua clipul. Procesul se repetă până când proiectul este considerat final, iar cel care a pornit lanţul poate să aprobe şi să publice clipul. Spre diferenţă de Vine şi Instagram, Riff nu oferă opţiunea de înregistrare multiplă. Fiecare utilizator trebuie să filmeze porţiunea lui dintr-o singură dublă.

Platforma Riff nu include comentarii sau like-uri, iar clipurile publicate sunt văzute doar de către cei din listele de prieteni ale contribuitorilor. În cazul în care clipul devine foarte popular printre comunităţile de prieteni, Facebook ar putea să adauge clipul pe pagina principală, unde pot fi văzute de utilizatorii din toată lumea. Întrucât nu există posibilitatea de a edita clipurile în niciun fel, rezultatele vor fi amatoriceşti, iar acesta este şi scopul serviciului. Prin limitarea funcţiilor avansate, Riff doreşte să fie o platformă primitoare, care să nu sperie utilizatorii noi. Clipul poate fi publicat şi pe timeline-ul de pe Facebook, iar toţi cei care au contribuit sunt automat etichetaţi în descriere.

Din păcate însă, proiectele Facebook Creative Labs nu au lansat până în prezent decât curiozităţi interesante, care scad în popularitate imediat după lansare. Servicii precum Slingshot, Paper, Mentions, Rooms şi Groups s-au bucurat de un succes modest, însă diverse funcţii ale lor au fost extrase şi au fost implementate în aplicaţiile principale ale companiei. Având însă în vedere că materialul video este probabil cel mai popular în online în acest moment, Riff ar putea fi excepţia de la regulă.

Aplicaţia Riff este disponibilă gratuit în acest moment pe AppStore şi Google Play Store şi este disponibilă în cincisprezece limbi. 

Descarcă Riff pentru iOS

Descarcă Riff pentru Android

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult