Save to Google: o nouă extensie de Chrome pentru salvarea de link-uri

14.04.2016
Save to Google: o nouă extensie de Chrome pentru salvarea de link-uri

Google a lansat o nouă extensie pentru Chrome numită Save to Google, dedicată celor care doresc să construiască o listă de articole pentru citit mai târziu. Această funcţionalitate există deja în cadrul unor aplicaţii sau servicii precum Pocket sau Facebook, însă Google doreşte să ofere posibilitatea de a accesa această listă de oriunde şi de pe orice dispozitiv, platforma principală pe care articolele sunt salvate fiind Chrome în varianta desktop.

Save to Google este uşor de instalat, fiind necesar un singur click pe butonul „add to Chrome” de pe magazinul de aplicaţii Chrome Webstore. Odată instalată extensia, aceasta afişează un buton galben în formă de stea în partea din dreapta a barei de adresă. Un simplu click pe aceasta adaugă articolul într-o listă proprie, care este găzduită online, pe contul Google personal (acelaşi folosit pe browser în momentul salvării).

Se pare că Save to Google nu este însă doar o listă pentru citit articole, putând fi chiar şi o listă cu bookmark-uri şi alte lucruri interesante de pe internet pe care să o ai la îndemână oricând. Orice pagină web poate fi salvată cu un singur click în acest fel, inclusiv imaginile din căutările Google Image. Pentru a accesa lista realizată cu ajutorul Save to Google, este de ajuns să accesaţi link-ul www.google.com/save.

Acest link poate fi accesat numai după instalarea extensiei, iar interfaţa oferită este aliniată la cea a altor servicii de la Google. Se vede o influenţă clară a filosofiei de design Material Design, care poate fi adaptată la orice ecran cu uşurinţă. În cazul în care eraţi în căutarea unui manager de link-uri simplu de folosit care să funcţioneze pe orice platformă, probabil că Save to Google este una dintre cele mai elegante soluţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult