Steven Sinofsky, directorul diviziei Windows, a părăsit Microsoft

Steven Sinofsky, directorul diviziei Windows, a părăsit Microsoft

Steven Sinofsky a intrat în echipa Microsoft în 1989 ca inginer software, şi cei 23 de ani care s-au scurs de atunci au marcat ascensiunea lui în poziţia de consilier tehnic pentru Bill Gates, director al diviziei Office şi, în final, conducerea întregii divizii Windows. Această poveste s-a termina însa brusc aseară, când Microsoft a anunţat plecarea acestuia din cadrul companiei.

Carismaticul director al diviziei Windows, care a devenit popular în ultimii 3 ani odată cu implicarea directă a acestuia în controlul diviziei Windows şi oficierea evenimentelor de lansare, a părăsit poziţia din cadrul companiei. Comunicatele oficiale afirmă că decizia a fost una amiabilă, însă bârfele spun că stilul agresiv de management al acestuia au dus la răcirea relaţiilor dintre Sinofsky şi restul directorilor din cadrul companiei, inclusiv cea cu fostul său mentor, Bill Gates.

Plecarea lui Sinofsky de la cârma diviziei Windows la doar două săptămâni de la lansarea produselor software Windows 8, Windows RT sau Windows Phone 8 şi a tabletei Surface, toate fiind dezvoltate sub tutela să, este una dificilă pentru Microsoft. Sinofsky a fost locomotiva care a împins finalizarea acestor produse, extrem de importante pentru companie într-un moment în care aceasta deja a pierdut startul noii ere a mobilităţii, cedând locul noilor blazoane tehnologice Google şi Apple. Pe de altă parte însă, Sinofsky este acuzat şi de ancorarea de mentalităti învechite, care au afectat ciclul de dezvoltare al produselor şi interoperabilitatea lor cu serviciile online, ambele fiind aspecte critice pe care actualul manager Steve Ballmer doreşte să le îmbunătăţească.

Locul lui Steven Sinofsky va fi luat de Julie Larson-Green, care va prelua conducerea diviziei hardware şi software Windows şi de Tami Reller, care va rămâne directorul financiar al aceleiaşi divizii, ambii urmând să fie direct subordonaţi lui Steve Ballmer.

Steven Sinofsky la lansarea Windows 8

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News