Swype pentru iOS a primit suport pentru limba română

05.11.2014
Swype pentru iOS a primit suport pentru limba română

În cazul în care aţi cumpărat Swype pentru iOS şi v-aţi întristat când aţi realizat că nu oferă suport pentru limba română, noul update al tastaturii ar trebui să vă bucure. Nu numai că Nuance a integrat funcţionalitate nouă, dar a adăugat dicţionare predictive pentru încă 16 limbi, printre care se găseşte şi limba noastră maternă.

Versiunea nouă de Swype pentru iOS 8 include acum suport pentru peste 20 de limbi. Lista completă include cehă, daneză, olandeză, engleză americană, britanică şi indiană, franceză, finlandeză, germană, greacă, maghiară, irlandeză, italiană, norvegiană, poloneză, portugheză, română, rusă, suedeză, spaniolă şi turcă. Toate acestea pot fi folosite fie desenând, fie folosind sugestiile din partea de sus a tastaturii.

De altfel, sugestiile au acum şi suport pentru pictograme emoji. Atunci când scrii un cuvânt care descrie o stare, printre sugestii vor apărea şi celebrele imagini emoji, care pot fi introduse printr-o simplă atingere, fără a căuta prin întreaga listă.

Alte adiţii notabile sunt suportul pentru tastaturi cu layout QWERTZ, şi AZERTY, atât pe iPad, cât şi pe iPhone, opţiunea de a pune spaţiu automat după tastatarea unui cuvânt şi opţiunea de a porni sau opri sunetul tastelor.

Noua versiune de Swype este disponibilă chiar acum în AppStore, update-ul fiind deja trimis către cei care au activat funcţia de actualizare automată activă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult