Trei români, acuzaţi că au creat un program malware cu care au furat milioane de dolari, au fost extrădaţi în SUA

20.12.2016
Trei români, acuzaţi că au creat un program malware cu care au furat milioane de dolari, au fost extrădaţi în SUA

Trei români acuzaţi că au furat milioane de dolari, prin intermediul unui program malware, au fost extrădaţi în SUA. Suspecţii fac parte dintr-o bandă numită Bayrob de către dezvoltatorul de soluţii de securitate informatică Symantec. Potrivit FBI, cei trei au furat aproximativ 4 milioane de dolari într-o perioadă de aproape 10 ani.

Începând cu 2007, Symantec a descoperit mai multe versiuni ale unui program malware numit Bayrob, folosit pentru minarea de monede digitale şi fraude cu carduri bancare. Bayrob a creat în timp un botnet cu peste 300.000 de membri.

Programul a fost folosit iniţial pentru licitaţii online frauduloase cu maşini, iar apoi a evoluat. Grupul a infectat zeci de mii de computere şi a trimis mai mult de 11 milioane de e-mailuri infectate.

Cei trei români sunt Bogdan Nicolescu în vârstă de 34 de ani (folosea porecla „Masterfraud”), Tiberiu Dăneţ de 31 de ani („Amightysa”) şi Radu Miclăuş de 34 de ani („Minolta”).

Suspecţii au fost prinşi de FBI cu ajutorul Symantec şi al poliţiei române. Nicolescu şi Miclăuş operau din Braşov, iar Dăneţ din Bucureşti. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult