Winamp, salvat de la dispariţie după ce a intrat în portofoliul unui celebru serviciu de muzică online

Winamp, salvat de la dispariţie după ce a intrat în portofoliul unui celebru serviciu de muzică online

Winamp, cândva un media player nelipsit de pe orice PC cu sistem de operare Windows, a fost adus în pragul dispariţiei la finalul anului trecut, când proprietarul AOL anunţa închiderea sa şi a tuturor serviciilor aferente. Din fericire vestea nu a fost primită cu indiferenţă de mediul online, apărând în scurt tip zvonuri ce anunţau achiziţia iminentă a portofoliului Winamp de către diverse companii, Microsoft fiind în capul listei.

Câştigător a ieşit însă Radionomy, un celebru serviciu de muzică ce găzduieşte o colecţie impresionantă de peste 6000 posturi radio online. Compania a confirmat achiziţionarea popularului media player împreună cu serviciul Shoutcast, deţinut tot e AOL.

Detaliile exacte privind valoarea tranzacţiei nu sunt cunoscute, însă publicaţia belgiană De Tijd precizează că în preţul achiziţiei AOL sunt incluse şi acţiuni, Radionomy trecând parţial în proprietatea AOL.

Winamp, ajuns la a doua tinereţe în anul 2014

Potrivit declaraţiilor lui Alexandre Saboundjian, proprietarul Radionomy, Winamp va ajuta la popularizarea serviciului său de muzică online extinzând  de până la 10 ori baza de utilizatori, ce numără în prezent 13 milioane de ascultători. Pentru atingerea ţelului propus, compania va lansa noi versiuni Winamp pentru dispozitivele cu sistem iOS şi Android, aplicaţiile urmând să fie disponibile în a doua parte a acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult