Windows Vista primeşte o jumătate de Service Pack

31.07.2007
Windows Vista primeşte o jumătate de Service Pack

Sistemul de operare Windows Vista va beneficia în scurt timp de o seamă de îmbunătăţiri majore, conform celor de la Microsoft. Chiar dacă ele nu sunt parte a mult aşteptatului Vista SP1, nu putem decât să salutăm intenţia de îmbunătăţire continuă a sistemului de operare vândut deja în peste 60 de milioane de exemplare.

Numit „Vista Performance and Reliability Pack„, patch-ul va îmbunătăţi performanţele sistemului de operare şi îl va face mai fiabil, prin rezolvarea problemelor raportate de milioanele de utilizatori în primele 6 luni de viaţa ale Windows Vista. Dintre îmbunătăţirile notabile, putem enumera:

  • îmbunătăţirea fiabilităţii SO în urma upgrade-ului de la Windows XP la Vista
  • îmbunătăţirea compatibilităţii cu diverse plăci grafice şi driveri
  • eficientizarea şi îmbunătăţirea Memory Manager-ului din Vista
  • calitatea crescută a redării datelor de pe discurile HD DVD sau Blu-ray pe monitoare mari
  • eficientizarea trasferului de date pe hard, în special în cazul fişierelor de dimensiuni mari, şi a modului în care e calculat timpul necesar transferului
  • îmbunătăţirea performanţelor plăcilor video în jocuri sau aplicaţii grafice solicitante
  • îmbunătăţirea procesului Hibernate, în special a timpilor de Închidere/Deschidere
Windows Vista

Toate aceste binevenite îmbunătăţiri sunt momentan în varianta Beta, şi utilizabile doar pe Windows Server 2008. Versiunile pentru Windows Vista au apărut şi ele, dar neoficial pe diverse site-uri şi torente, aşa că momentan le instalaţi pe propriul risc… Mai bine aşteptaţi lansarea oficială, programată peste o săptămână.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News