Amazon anunţă Kindle Oasis, primul e-book reader rezistent la apă

12.10.2017
Amazon anunţă Kindle Oasis, primul e-book reader rezistent la apă

Seria de dispozitive Kindle de la Amazon este pe piaţă de mai bine de zece ani, însă upgrade-urile între modele au fost în general minime. Compania a adăugat diverse funcţii noi precum panouri retroiluminate, a realizat versiuni mai mici, sau mai mari, însă abia anul trecut a realizat un model premium sub forma lui Kindle Oasis, care să ofere o formă nouă, autonomie mai mare şi un preţ demn de upgrade-urile primite. Anul acesta, Amazon consideră că Oasis mai are nevoie de ceva, adăugând pentru prima dată rezistenţă la apă pe seria sa de e-book readere.

Noul Kindle Oasis este foarte similar la exterior cu modelul precedent, însă nici la interior nu s-au schimbat multe lucruri. Am putea să îl numim mai degrabă o revizie, întrucât în afară de rezistenţa la apă, nu sunt multe lucruri diferite. Da, ecranul a mai crescut puţin, de la 6 la 7”, însă rezoluţia a rămas la fel (300 ppi), în timp ce acumulatorul a crescut. Acumulatorul mai mare ar trebui însă să ofere o autonomie similară cu vechiul Oasis, întrucât noul display are mai multe LED-uri pentru iluminare şi oferă o luminozitate mai mare.

Luminozitatea ecranului poate fi setată pe „auto”, pentru a putea trece de la zone întunecate le unele mai bine iluminate fără a fi necesară setarea manuală pentru utilizare confortabilă. Conform specificaţiilor oficiale, noul Kindle Oasis este rezistent la scufundări de până la 60 de minute, compania testând dispozitivul în piscine, jacuzzi-uri şi în căzi normale cu apă caldă. Cititul în aceste situaţii nu mai este un risc foarte mare pentru acest model.

Cei care sunt fani cărţi audio de pe Audible vor putea să le redea pe noul Oasis, întrucât acesta beneficiază de o aplicaţie pre-instalată. Redarea audio se face însă doar prin Bluetooth, întrucât dispozitivul nu beneficiază de difuzoare sau jack audio, singurul port fiind un USB, folosit pentru încărcare.

Amazon Kindle Oasis va fi disponibil la 250 de dolari şi va fi echipat cu 8 GB spaţiu de stocare (dublu faţă de alte modele, întrucât poate stoca cărţi audio) şi beneficiază de conectivitate la internet prin Wi-fi şi 4G.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult