Evotab Fun, multimedia şi navigaţie GPS într-o tabletă Android accesibilă

01.08.2012
Evotab Fun, multimedia şi navigaţie GPS într-o tabletă Android accesibilă

Producătorul local de tablete, terminale GPS şi laptopuri Evolio a lansat astăzi o nouă tabletă Android cu ecran de 7″, Evotab Fun încercând să iasă în evidenţă prin îmbinarea facilităţilor multimedia cu cele de navigator GPS.

Bazată pe o soluţie Boxchip A10, care include un procesor single-core ARM Cortex-A8 tactat la 1GHz şi un puternic procesor grafic ARM Mali400-MP4 tactat la 400MHz, tableta mai oferă o memorie RAM de 1GB, stocare internă de 8GB care poate fi extinsă cu un card MicroSD, conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n, un port USB cu suport pentru modemuri 3G şi o cameră frontală de 2MP. Ca în cazul multor alte tablete accesibile, ecranul de 7″ are o rezoluţie de numai 800×480 pixeli şi un panou TN, suprafaţa sensitivă fiind însă de tip capacitiv multitouch.

Evolio Evotab Fun

Evolio Evotab Fun, grosime de 9,5 milimetri

Suport şi încărcător auto incluse în pachet

Faţă de alte tablete, Evolio Fun vine la pachet cu un adaptor şi un încărcător auto, fiind astfel aptă de a fi utilizată ca soluţie accesibilă de navigaţie. Chipul GPS Highvision HV5820 cu 48 de canale este secondat de o soluţie software offline care include harta României, Evolio oferind şi doi ani de actualizări gratuite şi posibilitatea de achiziţionare de hărţi pentru restul Europei la un preţ încă necunoscut.

Din punct de vedere multimedia, Evotab Fun aduce decodare hardware pentru fluxuri video cu rezoluţii până la 1080p şi un conector Micro HDMI. În plus, tableta oferă şi un emiţător FM pentru streamingul facil către sistemul audio din autoturism.

Tableta are dimensiuni de 195.5 x 120 x 9.5 mm, o greutate de 330 de grame, rulează Android 4.0.3, iar acumulatorul cu o capacitate de 3000mAh promite o autonimie maximă de 7 ore şi una de 5 ore pentru utilizarea cu modulele GPS şi wireless activate.

Produsul va fi disponibil începând de mâine în magazinele din România la un preţ de 649 de lei. Evolio priveşte cu optimist acest model, afirmând că se aşteaptă la vânzări de circa 14.000 de unităţi până la finalul anului, aproape jumătate din totalul de 30.000 de tablete pe care compania estimează că le va livra pe piaţă până la finele anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News