Lenovo Yoga Tab 3 Pro Review

29.02.2016
Lenovo Yoga Tab 3 Pro Review
Prezentare

Producător consacrat de PC-uri şi cu o reputaţie excelentă pentru gama de portabile ThinkPad, Lenovo nu dezamăgeşte nici prin oferta sa de tablete.

Prezentare

Ieşind din tiparul obişnuit al tabletelor cu sistem Android, Yoga Tab 3 Pro se face remarcată prin designul său convertibil, adaptabil la diverse scenarii de utilizare des întâlnite, cât şi prin includerea unui videoproiector capabil să redea imagini la calitate înaltă, cu o diagonală de până la 70˝ .

În timp ce majoritatea producătorilor de tablete folosesc clasicul paralelipiped, mizând pe greutate şi o grosime cât mai redusă, Lenovo a venit cu ideea implementării unui picior de sprijin direct în carcasă, permiţând orientarea tabletei fie ca stand multimedia, fie într-o poziţie mai bună pentru scris, fără a avea nevoie de ajutorul vreunei huse sau carcasă externă. Bonus, piciorul de forma unu tub conţine încă un acumulator auxiliar, rezultând o capacitate de 10200 mAh, pentru o autonomie efectivă de peste 10 ore la navigare web, sau mai multe zile de utilizare ocazională.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Cu aspect metalic, carcasa Yoga Tab 3 Pro este vopsită într-o culoare gri-argintiu foarte elegantă, contrastând cu spatele acoperit de un material care imită pielea naturală. Stativul acţionat cu un buton gigant plasat pe spatele carcasei este confecţionat integral din aluminiu, restul carcasei fiind realizată pe un corp din plastic foarte bine finisat. Culoarea şi textura acestui material plastic dur sunt bine alese, acesta imitând foarte bine aluminiul şi armonizându-se bine cu zonele metalice din jur.

Carcasa este rigidă, combinaţia de plastic şi aluminiu fiind bine închegată şi neavând zone care flexează sau scârţăie. Inginerii Lenovo au profitat cât au putut de bine de spaţiul exterior al acestei carcase mai puţin obişnuite, remarcându-se butonul Power de mari dimensiuni care ascunde şi LED-ul pentru semnalizarea încărcării. La capătul opus al cilindrului care formează baza stativului retractabil avem un buton dedicat pentru activarea videoproiectorului, iar alături este amplasat conectorul audio jack. Sloturile Micro SD şi SIM sunt ascunse în spatele piciorului stativului, sub un căpăcel retractabil.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Principalul element distinctiv al tabletei este sistemul de sprijin încorporat. Acesta oferă un picior cu o lăţime de aproximativ 3 centimetri care se integrează perfect în carcasă atunci când este închis, iar mecanismul său rotativ este camuflat în masivul cilindru inferior, care ascunde bateria de 6000 mAh şi videoproiectorul tehnologie DLP. Atunci când este deschis, stativul permite folosirea tabletei în două moduri: cu ecranul puţin ridicat deasupra mesei de birou, sau ridicat aproape la unghi vertical pentru vizionarea de filme şi prezentări. Totodată stativul are un rol şi pentru orientarea videoproiectorului încorporat, pentru proiecţie pe un perete vertical, sau chiar pe tavan. În funcţie de poziţia aleasă, tableta realizează automat corecţia Keystone pentru a compensa unghiul de proiecţie folosit, singura ajustare care trebuie făcută manual fiind refocalizarea imaginii pentru distanţa de proiecţie aleasă, vizitând setările disponibile din meniul de notificare.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

În poziţia normală de lucru, Yoga Tab 3 Pro se adresează amatorilor de filme sau celor care lucrează cu ajutorul unei tastaturi Bluetooth deoarece ecranul este înclinat pe spate cu 20 de grade. Cei care preferă o altă orientare pot mări acest unghi până la 45 de grade, sistemul de susţinere fiind rigid şi susţinând fără probleme ecranul, dincolo de această limită centrul de greutate foarte jos nemaifăcând însă faţă şi tableta devenind instabilă.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Cei care preferă să folosească tastatura virtuală afişată pe ecran vor putea întoarce tableta, beneficiind de o înclinare fixă de 20 de grade, obţinând astfel un unghi optim pentru o tastare confortabilă.

Greutatea destul de mică o fac foarte uşor de ţinut în mână, însă cilindrul inferior devine incomod după câteva zeci de minute de utilizare şi nu oferă aceeaşi priză bună precum marginea unei tablete standard. Astfel, putem spune despre Yoga Tab 3 Pro că este mai mult o tabletă de folosit pe masa de birou sau pe picioare, unde stativul retractabil este un real folos.

 

Părţi pozitive

Ecran QHD si difuzoare stereo de bună calitate
Procesor Intel cu performanţe foarte bune
Autonomie peste medie
Videoproiector incorporat
Camera foto de 13 MP
Sistemul de sprijin încorporat

Părţi negative

Greutate cam mare
Durata mare de aşteptare la încărcarea acumulatorului

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult