LG a anunţat tableta G Pad II cu display widescreen

24.08.2015
LG a anunţat tableta G Pad II cu display widescreen

Tabletele nu par să fie o categorie de produse prioritare pentru LG, însă din când în când compania lansează câte un nou model pentru a acoperi şi această arie. Cea mai recentă creaţie a companiei este LG G Pad II 10.1, care aduce îmbunătăţiri la mai toate capitolele faţă de generaţia precedentă, însă nu reuşeşte să se alinieze la aşteptările pe care le avem în acest moment de la astfel de dispozitive.

În primul rând, hardware-ul integrat în LG G Pad II 10.1 nu este nici pe departe de actualitate. În timp ce ne pregătim pentru lansarea noului chipset Snapdragon 820, compania coreană a folosit pentru realizarea acestei tablete deja bătrânul Snapdragon 800 (tactat la 2,26 GHz), care a debutat în 2013. De altfel, nici display-ul nu este de actualitate. La 10,1” în diagonală, acesta foloseşte rezoluţia 1920 x 1200 (raport de aspect 16:10), concurenţii principali trecând deja la format 4:3 şi rezoluţie mult mai mare, chiar şi pe display-uri mai mici. Memoria RAM este de doar 2 GB, în timp ce spaţiul intern de stocare atinge maxim 16 GB. Acesta poate fi însă extins folosind card-uri microSD.

LG G Pad II 10.1 cântăreşte 489 grame şi găzduieşte în carcasă un acumulator generos de 7.400 mAh, cât şi două camere foto de 5, respectiv 2 megapixeli. Vor exista două variante ale tabletei atunci când va ajunge pe piaţă: WiFi şi WiFi + LTE 4G şi va veni cu Android 5.1.1 pre-instalat. Alături de aplicaţiile proprietare precum QuickMemo+ şi funcţia Dual Windows, LG livrează G Pad II 10.1 şi cu Microsoft Office pentru Android, alături de 100 GB spaţiu de stocare pe OneDrive pe timp de doi ani.

LG G Pad II 10.1 va putea fi văzut pentru prima dată în cadrul convenţiei IFA 2015 de la Berlin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult