Microsoft pregăteşte o nouă generaţie de tablete Surface

02.05.2013
Microsoft pregăteşte o nouă generaţie de tablete Surface

Tabletele Microsoft Surface ajung în această vară la a doua generaţie, oferta urmând să fie diversificată cu modele pentru toate gusturile şi buzunarele. Potrivit ultimelor zvonuri, Microsoft va prezenta noile tablete Surface spre finalul lunii iunie.

Tabletele Microsoft Surface ajung a doua generaţie

Printre noutăţi avem şi misterioasa Xbox Tablet. Echipată cu un ecran de 7 inch, aceasta va fi adresată amatorilor de jocuri, fiind practic o consolă Xbox închisă în corpul unei tablete. Suplimentar, vom avea şi o tabletă Surface de 7 inch, echipată cu sistemul Windows 8.1, într-o versiune adaptată pentru cerinţele ecranului cu dimensiune redusă.

Între timp, Microsoft a confirmat zvonurile ce anunţau o colaborare strânsă cu producătorii hardware OEM, în scopul aducerii pe piaţă a unor tablete mai mici şi mai ieftine cu sistem de operare Windows. Primele roade au ieşit deja la iveală, sub forma unei tablete Acer cu ecran de 8 inch, pe care rulează o versiune x86 de Windows 8.

Tabletă Acer cu Windows 8 şi ecran de 8 inch

Cu ocazia evenimentului de prezentare, Microsoft va detalia şi îmbunătăţirile aduse în noua versiune Windows 8.1, precum şi optimizările acestui OS pentru tabletele cu ecran de 7 şi 8 inch.

Prezentate la scurt timp după evenimentul Intel, programat pentru data de 3 iunie şi dedicat lansării familiei de procesoare Haswell, tabletele din noua generaţie Microsoft Surface promit să profite din plin de avantajele noilor chip-uri Intel, afişând performanţe superioare şi construcţie mai suplă, precum şi autonomie mai bună decât precedentele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult