Noi detalii despre Shield Tablet de la NVIDIA

15.07.2014
Noi detalii despre Shield Tablet de la NVIDIA

Compania taiwaneză NVIDIA pregăteşte un nou dispozitiv pentru gaming care va unifica experienţa de gaming Android cu cea de pe PC-uri. Asemeni consolei portabile Shield, noul dispozitiv va rula jocuri de pe Google Play Store şi Tegra Zone nativ şi va putea prelua semnalul video de la un PC echipat cu o placă video NVIDIA pentru afişarea conţinutului pe un televizor printr-un port HDMI.

Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că noul gadget este chiar tableta NVIDIA Shield zvonită săptămânile trecute, care nu va include şi butoane fizice. Se pare că alături de Shield Tablet, producătorul de hardware va oferi spre vânzare şi un controller cu un preţ de buget.

Nvidia Shield

Platforma hardware pentru noul dispozitiv va fi cipul Tegra K1, care include 192 de nuclee de procesare grafică, iar conexiunea între acesta şi PC se va face prin reţea şi/sau internet prin intermediul aplicaţiei GeForce Experience. Deşi nu se vorbeşte încă oficial despre acest produs, reprezentanţii NVIDIA au confirmat lansarea unui „produs extraordinar dedicat gamingului” în viitorul apropiat.

Având în vedere succesul modest pe care l-a avut NVIDIA Shield, consolă care s-a lansat cu un preţ cam piperat, zvonitei tablete. Compania a mai produs o tableta de buget, Tegra NOTE 7, lansată anul trecut la preţul de 199 dolari în Statele Unite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News