Samsung pregăteşte o tabletă Galaxy Note cu ecran de 12 inch

19.08.2013
Samsung pregăteşte o tabletă Galaxy Note cu ecran de 12 inch

După moda tabletelor cu ecran de 7 şi 8 inch, Samsung şi alţi producători de renume par hotărâţi să creeze o nouă nişă, rezervată tabletelor cu ecrane mari. Potrivit informaţiilor furnizate de publicaţia Korea Economic Daily, prima tabletă Samsung cu ecran de 12 inch va fi gata în perioada lunii octombrie, la timp pentru a prinde sezonul cumpărăturilor de iarnă.

Samsung Galaxy Tab

Lista principalelor specificaţii nu este cunoscută, dar zvonurile vorbesc despre un produs care preia o parte din trăsăturile tabletei Nexus 10, spre exemplu rezoluţia ecranului. În mod surprinzător, unele surse anunţă că noua tabletă ar putea să nu facă parte din seria Galaxy Tab. În schimb, Samsung s-ar putea folosi de un nume care să reflecte avantajele ecranului spaţios pentru vizionarea de filme şi alte activităţi multimedia.

Toshiba Excite 13

Cert este că odată lansată, tableta Samsung cu ecran de 12 inch nu va fi cea mai mare de pe piaţă, Toshiba având anunţat încă din luna iunie un model cu ecran de 13.3 inch, bazat pe sistemul Android. Şi Apple s-ar putea alătura noului trend cu o variantă iPad supradimensionată, botezată iPad Maxi. Tableta cu ecran de 12.9 inch ar putea concura sistemele din gama Ultrabook, oferind portabilitate mai bună şi autonomie superioară a bateriei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult