Tableta Microsoft Surface Mini ar putea vedea lumina zilei pe 20 mai

06.05.2014
Tableta Microsoft Surface Mini ar putea vedea lumina zilei pe 20 mai

În luna septembrie a anului trecut, IHS iSuppli şi NPD DisplaySearch au afirmat că Microsoft pregăteşte o tabletă Surface compactă cu ecran de 7,5”, compania încercând astfel să intre cu propriile produse pe piaţa tabletelor compacte. După o aşteptare cam lungă, această tabletă se pare că se va materializa în curând şi va fi anunţată în cadrul unui eveniment care va avea loc pe data de 20 mai.

Anunţul nu dezvăluie natura viitorului produs, dar specifică în mod clar că este vorba despre un produs Surface şi include şi un mic indiciu care ne face să credem că este vorba despre de mult timp zvonitul Surface Mini. Pentru a vedea dacă aceasta este într-adevăr surpriza pe care ne-o pregăteşte Microsoft, va trebui să avem însă răbdare încă două săptămâni.

Microsoft a modificat specificaţiile necesare pentru certificarea Windows 8 încă de acum un an, compania încurajând astfel lansarea multiplelor tablete Windows 8 cu ecrane de 8” pe care deja le cunoaştem. Conform zvonurilor, viitoarea tabletă Surface cu ecran de 7,5” va fi însă diferită de acestea.

Mai întâi de toate, viitorul Surface Mini va folosi platforma software Windows RT şi se va înrudi astfel cu modelele precedente Surface şi Surface 2, însă va oferi de la bun început conectivitate 3G/4G. Bazată pe un procesorul Qualcomm, tableta va oferi un ecran cu diagonală de 7,5” şi rezoluţie de 1440×1080 pixeli. După cum se remarcă, Microsoft a ales un ecran cu raport 4:3, preferând astfel, la fel ca Apple, un format mai bun pentru utilizarea în poziţie verticală.

Nici una dintre aceste specificaţii nu este confirmată oficial, însă aceste informaţii sunt foarte apropiate de cele anunţate în toamnă de către IHS iSuppli şi NPD DisplaySearch.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News