O tabletă Microsoft Surface cu ecran de 7,5″ ar putea fi lansată în prima parte a lui 2014

25.09.2013
O tabletă Microsoft Surface cu ecran de 7,5

Microsoft a lansat acum două zile cea de-a doua generaţie a tabletelor sale Surface fără ca zvonurile care susţineau apariţia unei versiuni mai mici sa se concretizeze. Conform IHS iSuppli şi NPD DisplaySearch, viitorul model de tabletă Microsoft este încă în dezvoltare şi va fi lansat undeva în cursul primului trimestru al anului viitor.

Primele zvonuri despre o tabletă mai mică de la Microsoft, un model cu ecran de 7”, au apărut încă din luna noiembrie a anului trecut. Aceasta era însă un produs de o natură ceva mai specială, care era mai degrabă un partener pentru consola Xbox decât pentru sistemul de operare Windows, însă odată cu modificarea specificaţiilor hardware minime pentru platforma Windows, care s-au materializat deja în produse precum Acer W3 sau proaspăt anunţata tabletă Toshiba Encore, zvonurile despre un model Surface mai mic au reînceput.

Conform surselor pe care se bazează IHS iSuppli în declaraţiile făcute, viitoarea tabletă Surface va avea un ecran cu diagonala atipică de 7,5” şi o rezoluţie de 1400 x 1050 pixeli, raportul de aspect 4:3 al ecranului fiind cel ales şi de Apple pentru tablete iPad deoarece este mai bun pentru utilizarea în poziţie verticală şi mai apropiat de aspectul unei coli de hârtie.

Viitoarea tabletă va rula sistemul de operare Windows RT. Spre deosebire de modelele actuale de tablete Surface care au dus şi încă duc lipsa conectivităţii 3G/4G, acest produs ar putea fi prima tabletă Microsoft cu modem de date, cel puţin dacă declaraţiile anterioare ale oficialilor Microsoft au fost interpretate corect.

Aceştia au afirmat că doar procesoarele ARM asigură o autonomie bună pentru un sistem Windows RT conectat permanent la Internet, iar decizia de a oferi un modem pentru date ar putea determina şi optarea pentru un produs Qualcomm. Viitoarea tabletă Nokia se pare ca va folosit tot un cip Snapdragon, iar Microsoft ar putea abandona soluţia Tegra 4, folosită pentru Surface 2, deoarece aceasta nu are modem inclus şi este mai puţin eficientă.

O tabletă cu dimensiuni mai mici ar permite companiei Microsoft să intre pe o piaţa foarte apreciată şi fructuoasa, cea a tabletelor mici, care în acest moment este exploatată de produse precum iPad Mini, Nexus 7 şi Kindle Fire HD.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News