Tableta Microsoft Surface Mini nu este anulată, doar amânată

22.05.2014
Tableta Microsoft Surface Mini nu este anulată, doar amânată

Microsoft a actualizat acum două zile gama sa de tablete Windows 8 şi, deşi sunt lăudabile eforturile de a face din noul Surface Pro 3 un produs mult mai atractiv pentru utilizator, unii dintre noi am fost dezamăgiţi de absenţa modelului Surface Mini. Conform unui zvon recent, Surface Mini nu a fost însă abandonat, ci doar amânat în aşteptarea unui moment mai bun pentru o lansare oficială.

La scurtă vreme după prezentarea oficială a tabletei Surface Pro 3, publicaţia Bloomberg a afirmat că Surface Mini a fost anulat în ultimul moment în urma unei decizii luate de Satya Nadella şi Stephen Elop, directorul executiv Microsoft, respectiv directorul diviziei Devices & Services. Conform Bloomberg, motivul acestei decizii a fost faptul că Surface Mini nu este suficient de competitiv şi interesant în acest moment.

O nouă informaţie neoficială i-ar putea face fericiţi însă pe cei care si-ar fi dorit să vadă o tabletă Microsoft cu dimensiuni reduse. Conform Neowin, Surface Mini este un produs finit care a intrat în stadiul de producţie, partenerii Microsoft având deja pregătite undeva între 15000 şi 20000 de exemplare.

Surface Mini a fost însă amânat cu doar două zile înaintea evenimentului oficial Microsoft în cadrul căruia a fost prezentat Surface Pro 3, cei doi directori din cadrul Microsoft preferând să aştepte lansarea suite Office optimizată pentru ecranele tactile. Acest produs software se află deja în producţie şi am primit informaţii despre el atât din surse oficiale cât şi neoficiale, finalizarea lui fiind aşteptată undeva către finalul acestui an, cu această ocazie urmând probabil să-şi facă debutul şi Surface Mini.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News