„Au venit!” Ce elemente importante apar în imaginea virală publicată de Ministerul Apărării din Ucraina

28.03.2023
„Au venit!” Ce elemente importante apar în imaginea virală publicată de Ministerul Apărării din Ucraina

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat pe rețelele de socializare o imagine care a devenit virală. În fotografie apar mai multe vehicule militare intrate recent în dotarea forțele aeriene ucrainene de asalt.

Cele patru vehicule trimise de aliații vestici sunt:

M1126 Stryker

Vehiculul militar cu opt roți este derivat din modelul canadian LAV III. Stryker este produs de General Dynamics Land Systems-Canada (GDLS-C) pentru armata americană. Acesta este un transportor de trupe blindat și poate fi configurat cu mitraliere, tunuri automate sau lansatoare de grenade. O unitate costă aproximativ 4,9 milioane de dolari.

Cougar

Vehiculul, gândit pentru a fi folosit de infanterie, este rezistent la mine, alte dispozitive explozive improvizate și oferă protecție împotriva armelor de calibru mic. Cougar dispune de un sistem AC avansat, care le oferă confort pasagerilor pe caniculă chiar și atunci când sunt echipați complet. Vehiculul poate atinge o viteză maximă de 105 km/h. O unitate costă aproximativ 475.000 de dolari.

Challenger 2

FV4034 Challenger 2 este tancul principal de luptă al armatei britanice. Are un echipaj format din patru persoane și este echipat cu un tun principal de 120 mm, un tun automat de calibru mai mic și o mitralieră. Tancul este protejat de blindaj compozit Chobham (compus din straturi de ceramică, oțel și straturi elastice). Challenger 2 include sisteme electronice moderne, are o autonomie de 550 km și atinge o viteză maximă de 59 km/h. Ucraina va opera 14 astfel de tancuri.

Marder 1

Schützenpanzer Marder 1 este un transportor de trupe german cu șenile. Vehiculul primit de Ucraina este simplu și fiabil, oferind o bună protecție pentru trupele transportate. Marder 1 este echipat cu un tun automat de 20 mm și cu un lansator de rachete anti-tanc, fiind similar cu modelul american Bradley.

Citește și: De ce nu Challenger 2 sau Leclerc? De ce sunt atât de importante tancurile germane Leopard 2 pentru Ucraina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult