Nebunia OZN-urilor: A doborât SUA un obiect de 12 dolari cu o rachetă de 400.000 de dolari?

20.02.2023
Nebunia OZN-urilor: A doborât SUA un obiect de 12 dolari cu o rachetă de 400.000 de dolari?
Avion F-22 (Foto: Pixabay)

U.S. Air Force a doborât recent un obiect în spațiul aerian canadian folosind o rachetă care costă 400.000 de dolari. Este posibil ca obiectul zburător neidentificat (OZN) să fi fost un balon de 12 dolari lansat de un grup de entuziaști.

Un reprezentant al Northern Illinois Bottlecap Balloon Brigade a declarat pentru Aviation Week că unul dintre baloanele sale de mici dimensiuni – folosit pentru a măsura temperatura, umiditatea și presiunea din atmosferă – a dispărut. Potrivit acestuia, există dovezi care indică faptul că este vorba despre obiectul distrus de NORAD (North American Aerospace Defense Command) în zona Yukon.

Pico Balloon K9YO a fost dat dispărut pe 15 februarie, iar ultima lui poziție a fost înregistrată pe 10 februarie în apropiere de coasta statului Alaska, la o altitudine de peste 12.000 de metri. Un serviciu care a estimat cursul balonului a arătat că acesta s-ar fi aflat, pe 11 februarie, chiar în zona în care un avion F-22 a distrus un OZN.

Citește și: Rusia retrage din serviciu arma, foarte periculoasă, apărută în filmul „The Hunt for Red October”

Baloanele Pico sunt umplute cu hidrogen și sunt echipate cu senzori, module GPS și mici panouri solare. Acestea ajung la altitudini maxime de 14.300 de metri, iar unele pot înconjura Pământul de câteva ori înainte să cadă pe sol.

Balon „pico” similar cu cel dispărut recent în America de Nord. (Foto: rtl-sdr.com)

Bottlecap Balloon Brigade a transmis că balonul dispărut, similar cu unele folosite la petreceri, avea un diametru de 82 cm și a costat 12 dolari.

După acest incident, NORAD și-a ajustat sistemele radar pentru a detecta obiecte similare, de dimensiuni mici și care se deplasează încet. Aceasta ar putea fi o explicație pentru creșterea numărului de OZN-uri detectate recent.

În această perioadă, amatorii care lansează baloane de tip hobby sunt sfătuiți să ia o pauză, deoarece acestea ar putea fi doborâte de către forțele aeriene din diferite țări.

Sursa: Global Canada

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult