Ucraina a arătat pe ce tehnologii militare a cheltuit criptomonedele primite prin donații

18.08.2022
Ucraina a arătat pe ce tehnologii militare a cheltuit criptomonedele primite prin donații

Vicepremierul Mykhailo Fedorov a publicat o listă cu tehnologiile militare pe care Ucraina le-a achiziționat cu criptomonedele donate de susținători din întreaga lume.

Statul a cheltuit monede virtuale în valoare de peste 54 de milioane de dolari pentru a-și susține forțele armate în războiul pe care acestea îl duc împotriva invadatorilor ruși. Cea mai mare parte din bani, 11,8 milioane de dolari, a fost cheltuită pe drone.

Apoi, Ucraina a cheltuit criptomonede în valoare de 6,9 milioane de dolari pe veste anti-glonț și 5,7 milioane de dolari pe hardware și software.

Citește și: Ce se întâmpla dacă investeai 1.000 de dolari în Bitcoin atunci când actorul Matt Damon te-a tentat

Sume importante au fost cheltuite pe lunete inteligente, aparate de vedere nocturnă sau sisteme de comunicații.

Ucraina știe cât de importantă este informarea publicului internațional în legătură cu conflictul militar care a făcut nenumărate victime. Monede virtuale în valoare de peste 5,2 milioane de dolari au fost cheltuite pe o campanie media globală anti-război.

Kievul a primit donații în criptomonede în valoare de peste 60 de milioane de dolari, de la persoane private, companii și alte organizații. Printre donatori se numără Vitalik Buterin, părintele de origine rusă al Ethereum.

De aceste operațiuni s-au ocupat ONG-ul Aid For Ukraine, companiile Everstake, Kuna și Ministerul pentru Transformare Digitală din Ucraina.

Sursa: Twitter / Mykhailo Fedorov

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult