Un avion Su-34 ar fi fost doborât de un pensionar din Ucraina cu arma de vânătoare

06.09.2022
Un avion Su-34 ar fi fost doborât de un pensionar din Ucraina cu arma de vânătoare

Un pensionar din Ucraina a fost decorat după ce ar fi doborât un avion rusesc Su-34 „Fullback” cu arma de vânătoare.

Valeri Fedorovici a deschis focul asupra avionului de atac la sol în zona Cernihivului, oraș bombardat încă frecvent de forțele lui Putin. Aeronava, care zbura la înălțime mică, a fost atât de grav avariată, potrivit autorităților, încât s-a prăbușit. Pensionarul a mers apoi și a strâns rămășițe ale avionului, pe care le ține în garaj.

Fedorovici a fost numit erou de presa din Ucraina și a fost fotografiat cu decorația primită de la grăniceri. Nu se știe ce s-a întâmplat cu cei doi piloți ai avionului în valoare de 40 de milioane de dolari.

Su-34 este unul dintre cele mai moderne avioane din dotarea rușilor, iar doborârea acestuia cu o armă de vânătoare nu face decât să pună în continuare la îndoială calitatea armelor produse în Rusia. Avionul a intrat în dotarea forțelor aeriene ale Moscovei în 2014 și a fost folosit inclusiv în războiul din Siria.

În mod normal, avioanele care execută misiuni de atac la sol sunt capabile să reziste la loviturile pe care le primesc de la arme de calibru mic.

Acesta nu este primul echipament militar al Rusiei care este distrus de un civil. La începutul războiului o dronă a fost distrusă de o pensionară care a lovit-o de la balconul apartamentului ei cu un borcan cu castraveți murați.

Totodată, pe 27 februarie, un alt bătrân, Valentin Didkovski, a eliminat o cisternă rusească în zona Bucea folosind un lansator de grenade.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult