VIDEO: Poate un crucișător modern american să învingă forța japoneză care a atacat Midway în 1942?

09.05.2023
VIDEO: Poate un crucișător modern american să învingă forța japoneză care a atacat Midway în 1942?

Un canal de YouTube a făcut o simulare foarte interesantă în jocul Digital Combat Simulator World: un crucișător modern american luptă cu forța navală japoneză care a atacat atolul Midway în 1942. În urmă cu 80 de ani, bătălia a fost câștigată de SUA.

Americanii au, în simulare, un crucișător modernizat din clasa Ticonderoga, susținut de câteva elicoptere (două AF-64 Apache, două Mil Mi-24 Hind, patru Kamov Ka-50 Alligator și două SA 342 Gazelle).

Japonezii se apropie cu patru portavioane, două cuirasate (printre care și faimoasa Yamato, cea mai mare navă de acest fel construită vreodată), trei crucișătoare și 12 distrugătoare. Practic, aproximativ 340 de oameni, ajutați de tehnică modernă, luptă cu câteva mii de persoane care au la dispoziție tehnologie veche de opt decenii.

Platforma Digital Combat Simulator World permite realizarea de simulări realiste de confruntări de acest gen.

Citește și: Simulare: Ar fi putut un escadron de avioane F-35B să câștige singur Bătălia Angliei în 1942? – VIDEO

Nava americană a intrat în serviciu în 1983. În acest scenariu este echipată cu 88 de rachete anti-navă de diferite tipuri și cu peste 64 de rachete sol-aer. Japonezii au 236 de avioane (de vânătoare, torpiloare și bombardiere în picaj).

În final, forța americană pierde bătălia, dar le provoacă japonezilor pierderi masive. Sunt scufundate trei portavioane, două crucișătoare, nouă distrugătoare și 93 de avioane.

Pierderile americanilor i-ar fi costat pe plătitorii de taxe americani 3,4 miliarde de dolari în acest scenariu. Ale japonezilor depășesc valoarea de 5,8 miliarde de dolari.

Iată simularea făcută de canalul Grim Reapers de pe YouTube:

Foto: Wikimedia, captură din video

Citește și: Rusia retrage din serviciu arma, foarte periculoasă, apărută în filmul „The Hunt for Red October”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video