Android 4.0 pentru toate modelele Sony Ericsson Xperia din 2011

08.09.2011
Android 4.0 pentru toate modelele Sony Ericsson Xperia din 2011

Sony Ericsson promite să actualizeze întreaga gamă de telefoane Xperia lansate în anul 2011 la platforma Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Sony Ericsson Xperia Arc S

Lista telefoanelor Sony Ericsson incluse în program conţine modelele Xperia Arc, Xperia Arc S, Xperia Ray, Xperia Play, Xperia Neo, Xperia Neo V, Xperia Pro, Xperia Mini şi Xperia Mini Pro.

Pachetele de actualizare vor sosi probabil pe rând, data exactă variind în funcţie de model, dar nu mai devreme de luna noiembrie.

Sony Ericsson a mai dat o veste asemănătoare şi la scurt timp după anunţarea liniei de telefoane Xperia pentru anul 2011, însă atunci era vorba despre actualizarea la versiunea 2.3.4 a platformei Android Gingerbread.

Ice Cream Sandwich promite să fie prima versiune cu adevărat universală a sistemului de operare Google Android, scalabilă pentru o gamă variată de dispozitive, începând cu modele smartphone compacte şi până la tablete cu ecrane de dimensiuni mari.

Printre noutăţile descoperite până acum la Android 4.0 se numără un sistem de recunoaştere a feţelor şi suport pentru focalizarea selectivă a camerei, activat prin funcţia de recunoaştere vocală. Lista îmbunătăţirilor este desigur mult mai mare, însă secretele rămân bine păzite până la marea lansare.

Privind lista lungă de telefoane incluse în noul program, nu putem decât să apreciem efortul depus de Sony Ericsson pentru menţinerea gamei smartphone la curent cu cele mai noi apariţii în materie de software. Gestul făcut va fi cu siguranţă apreciat atât de clienţii actuali, cât şi cei care au preferat până acum să aştepte oferta anului 2012 de modele smartphone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News