AnTuTu a desemnat cel mai puternic telefon cu Android pentru luna august

05.09.2019
AnTuTu a desemnat cel mai puternic telefon cu Android pentru luna august

AnTuTu a publicat clasamentul celor mai puternice smartphone-uri testate cu aplicaţia sa în cursul lunii august. Primele două locuri sunt ocupate de două smartphone-uri aprope identice în performanţă, dar şi în hardware, ambele fiind modele de top, dedicate celor care apreciază gaming-ul pe platformele mobile. Restul de dispozitive erau lansate cu câteva luni în urmă, însă şi acestea sunt extrem de apropiate din punct de vedere al performanţei, atât între ele, cât şi de locurile 1 şi 2.

Primul loc a fost ocupat de modelul Xiaomi Black Shark 2 Pro, un model proaspăt lansat, echipat cu chipset-ul Snapdragon 855 Plus, 12 GB memorie RAM şi 256 GB spaţiu de stocare intern. Acesta a atins o medie de scor de 469.708 puncte în testele AnTuTu, fiind astfel desemnat „cel mai puternic telefon din lume”.

Locul al doilea este ocupat de ASUS ROG Phone 2, varianta din China, care vine standard cu „doar” 8 GB memorie RAM şi 128 GB stocare, nu cei 12 GB + 512 GB pe care i-am văzut de curând pe modelele europene. Din acest motiv probabil, ROG Phone 2 a reuşit în medie să atingă un scor de 469.590, o diferenţă mai mică de 200 de puncte faţă de dispozitivul de pe primul loc.

Următoarele locuri sunt ocupate de smartphone-uri cu Snapdragon 855 în varianta standard, diferenţele de performanţă între acestea şi modelele fruntaşe fiind de aproximativ 30.000 de puncte. Între ele, diferenţele variază între 3000 şi 15.000 de puncte, în funcţie de soluţia de răcire aleasă.

Locul 3 este ocupat de OnePlus 7 Pro, locul patru este rezervat lui Nubia Red Mars 3, după care urmează One Plus 7, Xiaomi Black Shark 2, modelul din primăvară. Ultimele trei locuri sunt ocupate de Xiaomi Mi 9 Explorer Edition, ZTE Axon 10 Pro 5G, Meizu 16s şi Redmi K20 Pro, care se întâmplă să fie şi cel mai ieftin model de pe această listă.

Scorurile lunare de pe AnTuTu din aceste clasamente sunt realizate făcând o medie a scorurilor obţiunute de dispozitivele testate cu aplicaţia din prima zi până în ultima zi a lunii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult