AnTuTu: Vivo iQOO Pro 5G este cel mai puternic telefon din lume

20.08.2019
AnTuTu: Vivo iQOO Pro 5G este cel mai puternic telefon din lume

iQOO, brandul secundar de la Vivo, urmează să anunţe oficial modelul Pro 5G pe 22 august, însă telefonul a fost deja testat folosind AnTuTu, reuşind să spargă toate recordurile de performanţă de pe smartphone-uri de până acum. În timp ce limita superioară de performanţă înregistrată pe AnTuTu până acum era de 464.000 de puncte, scor atins de Meizu 16s Pro, noul telefon se apropie de 500.000 de puncte, similar cu ceea ce atinge cel mai puternic iPad Pro de la Apple, dispozitivul care tine momentan recordul absolut pe AnTuTu.

Noul Vivo iQOO Pro 5G este listat în baza de date a testului de performanţă drept vivo V1916A şi este echipat cu noul chipset Snapdragon 855 Plus de la Qualcomm, revizia mai puternică şi mai eficientă a procesorului care a debutat în această primăvară. Dispozitivul rulează Android 9.0 Pie şi este configurat cu 8 GB memorie RAM şi 256 GB spaţiu de stocare.

Se pare însă că motivul pentru scorul de 497.179 puncte este stocarea, care este configurată pe un sistem de fişiere F2FS combinată cu tehnologia TurboWrite SSD, care asigură viteze de transfer şi de acces mult mai mari decât soluţiile de până acum. Varianta de top a telefonului iQOO Pro 5G va fi echipată cu 12 GB memorie RAM şi 512 GB stocare, componente care ar putea asigura o performanţă şi mai ridicată.

Lista de specificaţii hardware a lui iQOO Pro 5G mai include şi un ecran de 6,4” cu rezoluţie Full HD+, un senzor de amprentă în display, o cameră foto de 12 megapixeli pe partea din faţă şi un sistem triple camera pe spate în format 48 + 13 + 12 megapixeli. Acumulatorul de 4.500 mAh va beneficia de încărcare rapidă la 44W.

Momentan, iQOO Pro 5G este cel mai puternic smartphone din lume, însă disponibilitatea lui va fi limitată. Acesta va fi lansat iniţial în China, o lansare fiind posibilă şi în India. Dispozitivele Vivo nu sunt disponibile în ţările vestice.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult