iPhone 6 ar putea veni în variantă cu 128 GB spaţiu de stocare

22.08.2014
iPhone 6 ar putea veni în variantă cu 128 GB spaţiu de stocare

Apple a avut o ofertă aproape neschimbată încă de la lansarea lui iPhone 4S la capitolul opţiuni de stocare pentru telefoanele sale. Toate modelele de iPhone de atunci şi până în prezent au oferit 16, 32 sau 64 GB de memorie internă, însă iPhone 6 pare să schimbe această regulă. Conform unui tabel publicat pe reţeaua socială Weibo din China în care sunt înscrise comenzile Apple de cipuri NAND, anul acesta vom vedea un telefon Apple cu 128 GB spaţiu de stocare.

Tabelul listează trei opţiuni: 16, 64 şi 128 GB. Este ciudat însă că modelul de bază va fi neschimbat, păstrând opţiunea de 16 GB, însă cel intermediar, de 32 GB a fost eliminat complet. Probabil că în acest fel, Apple doreşte să încurajeze cumpărarea modelului de 64 GB, întrucât diferenţa de preţ între cele modele ar putea fi de „numai” 100 de euro. De asemenea, putem vedea acest lucru reflectat şi în tabel, întrucât nu mai puţin de trei producători vor oferi cipuri NAND de 64 GB (Toshiba, Hynix şi SanDisk).

Numărul de unităţi pe care se aşteaptă să le vândă din fiecare model este destul evident, Apple alegând să cumpere cipuri de 16 GB de la numai doi producători (Toshiba şi Hynix), în timp ce modelul de 128 GB primeşte memorii doar de la Toshiba. Se pare că modelul de 128 GB este un produs de nişă şi nu pare să fie produs în volume foarte mari.

Nu ştim însă cum şi dacă noile capacităţi de stocare pentru iPhone 6 vor afecta şi preţul. Presupunem că telefoanele vor fi disponibile la preţuri asemănătoare cu cele pentru generaţiile trecute (200/300/400 euro la abonament), însă includerea unui cip NAND de 128 GB ar putea să crească preţul telefonului semnificativ.

Aceasta nu este prima dată când aflăm informaţii despre un model de iPhone 5S cu 128 GB spaţiu de stocare. Anul trecut se zvonea că şi iPhone 5S ar putea primi o asemenea opţiune, iar iPad Air vine deja într-o versiune de 128 GB destinată profesioniştilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult