Apple cedează în faţa Qualcomm pentru a putea aduce înapoi pe piaţă dispozitivele iPhone 7 şi 8 în Germania

18.02.2019
Apple cedează în faţa Qualcomm pentru a putea aduce înapoi pe piaţă dispozitivele iPhone 7 şi 8 în Germania

În urma luptelor legale dintre Qualcomm şi Apple, producătorul american de chipset-uri a reuşit câteva victorii locale în pieţe precum Germania şi China. În timp ce Apple a reuşit să combată limitările în China prin lansarea unui update software, în Germania, modelele de iPhone 7 şi 8 au fost complet scoase de la vânzare. Pentru a putea continua vinde aceste telefoane pe teritoriul acestei ţări, Apple a cedat presiunilor, echipând noile dispozitive care ajung pe stoc cu hardware produs de Qualcomm.

Problema celor de la Qualcomm este refuzul plăţii brevetelor referitoare la anumite tehnologii care optimizează consumul de energie şi modul în care dispozitivele sunt încărcate, în special pentru modelele de iPhone echipate cu modemuri produse de Intel. Pentru a putea vinde iPhone 7 şi iPhone 8 în Germania, compania Apple se simte nevoită să apeleze la componentele Qualcomm. Există posibilitatea ca aceste componente să nu necesite plata în plus pentru brevete, întrucât „taxa” ar putea fi deja inclusă în preţ.

Astfel, toate modelele iPhone 7 şi 8 care vor ajunge din nou în stoc în magazinele din Germania vor fi echipate cu modemuri Qualcomm, ceea ce ar putea fi o veste bună pentru cei care le vor cumpăra. Mai multe teste de viteză care au fost realizate în preajma lansării acestor modele au dezvăluit că modelele echipate cu modem Intel erau semnificativ mai lente decât cele Qualcomm.

După generaţia iPhone 8, Apple a trecut exclusiv la modemuri Intel pe generaţiile iPhone XS şi XR, deci acestea nu au mai fost implicate în procesul care a dus la interzicerea vânzării de dispozitive.

Această victorie Qualcomm împotriva Apple ar putea avea influenţă asupra celorlalte procese în care cele două companii sunt implicate în toată lumea. În cazul în care Qualcomm va câştiga, Apple ar putea fi obligată să plătească licenţele restante, în valoare de câteva miliarde de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult