Apple creşte producţia de iPhone 11 în urma succesului neaşteptat în piaţă

07.10.2019
Apple creşte producţia de iPhone 11 în urma succesului neaşteptat în piaţă

Generaţia iPhone XS/XR nu a avut un impact foarte mare în piaţă pentru Apple, vânzările totale de smartphone-uri în perioada dintre lansarea acestora şi lansarea noilor modele iPhone 11 fiind mai slabe decât în anii precedenţi. Se pare însă că noua generaţie se bucură de un succes mai mare la raft, multe modele fiind indisponibile în magazine, din cauza lipsei stocurilor. În consecinţă, faţă de deciziile de anul trecut de a scădea producţia, Apple alege acum să o crească.

Succesul modelelor iPhone 11 a putut fi observat încă din perioada pre-comenzilor, noile telefoane fiind semnificativ mai populare decât modelele iPhone XS de anul trecut. De altfel, există posibilitatea ca modelul iPhone 11 standard, mai ieftin decât XR-ul de anul trecut, care a fost lansat în acelaşi timp cu variantele „Pro”, să fie motivul pentru care noua generaţie depăşeşte aşteptările, după ce XR s-a dovedit a fi cel mai popular telefon Apple de anul trecut, fiind responsabil pentru aproape jumătate din totalul de telefoane pe care compania le-a vândut.

Vânzarea peste aşteptări ale noilor iPhone 11 rezultă în creşterea producţiei cu 10% faţă de planul iniţial, Apple putând astfel acoperi cererea la nivel mondial pentru aceste dispozitive. Conform unor estimări de la Nikkei, creşterea producţiei Apple cu 10% reprezintă întregul număr de dispozitive Pixel pe care Google este aşteptat să le vândă până la sfârşitul anului în curs, în ciuda faptului că în ultimele 12 luni, seria de dispozitive Pixel a crescut de două ori faţă de anul precedent.

Se pare că o combinaţie de performanţă superioară, camere mult îmbunătăţite şi un nou design au fost de ajuns pentru a convinge mai mulţi utilizatori să facă upgrade de la generaţiile mai vechi de iPhone de această dată. Totuşi, o creştere mare în vânzări este aşteptată anul viitor în întreaga industrie de smartphone-uri. O parte ar putea fi datorată tehnologiei 5G, care ar trebui să fie disponibilă în mai multe oraşe din lume, care va fi mai accesibilă începând din 2020. Inclusiv telefoanele Apple sunt aşteptate în 2020 cu modem-uri 5G, alături de un design nou, cu ecran complet (fără notch).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult