Modelele iPhone 6S primesc reparaţii gratuite de la Apple. Unele dispozitive refuză să se mai pornească

07.10.2019
Modelele iPhone 6S primesc reparaţii gratuite de la Apple. Unele dispozitive refuză să se mai pornească

După mai multe plângeri din partea utilizatorilor, Apple a pornit un program de reparaţii gratuite pentru anumite modele de iPhone 6S şi 6S Plus. Cei care au un telefon care nu se mai porneşte, sau care folosesc unul dintre telefoanele care ar putea fi afectate în viitor de această problemă, pot merge la cel mai apropiat service autorizat Apple pentru o reparaţie gratuită.

Se pare că mai multe dispozitive iPhone 6S, fabricate în perioada octombrie 2018 – august 2019, au fost livrate cu o componentă cu probleme, care poate să cedeze în timp. De fapt, aceasta a cedat pentru destui utilizatori pentru a porni un program de reparaţii, însă Apple nu spune exact care este componenta cu probleme şi de ce nu permite dispozitivelor să mai fie pornite odată ce cedează. Cel mai probabil este vorba despre un cip integrat pe placa de bază, o reparaţie costisitoare sau chiar imposibilă în afara unui service autorizat.

Pentru a verifica dacă dispozitivul iPhone 6S cumpărat în ultimul an este afectat de această problemă, puteţi vizita site-ul Apple oficial, unde există o pagină dedicată acestei probleme. Este de ajuns să introduceţi codul serial al telefonului în câmpul dedicat pentru a afla dacă este sau nu cazul să duceţi telefonul la service. Reparaţia este gratuită pentru cei afectaţi, însă, asemeni tuturor reparaţiilor Apple gratuite, dacă există alte probleme care împiedică această reparaţie şi acelea vor trebui rezolvate, dar contra cost.

De exemplu, cei care au un ecran spart, vor trebui să plătească şi pentru înlocuirea acestuia, dacă vor să beneficieze de reparaţia gratuită a componentei care poate împiedica telefonul să se mai pornească.

Vestea bună este că cei care au plătit deja pentru reparaţia componentei cu probleme, pot să ceară banii înapoi de la Apple, printr-un formular dedicat. Desigur, având în vedere că este vorba despre telefoane vândute în ultimul an, acestea ar trebui să fie acoperite încă de garanţie, deci probabil că nimeni nu a fost în situaţia de a plăti pentru această operaţiune.

Programul de înlocuire a componentelor din iPhone 6S şi 6S Plus va fi valabil pentru doi ani din momentul cumpărării unui telefon afectat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult