Apple începe din nou producţia de iPhone X din cauza vânzărilor scăzute de iPhone XS şi XR

22.11.2018
Apple începe din nou producţia de iPhone X din cauza vânzărilor scăzute de iPhone XS şi XR

iPhone XS, XS Max şi în special XR nu par să se bucure de succesul pe care Apple îl aştepta înainte de lansare, aşa că viteza de producţie a acestora a fost semnificativ scăzută, în timp ce producţia pentru iPhone 8 şi 8 Plus de anul trecut a fost în consecinţă crescută. Se pare că utilizatorii sunt mai interesaţi în acest moment de cumpărarea modelelor mai vechi la preţuri mai mici, lucru care se pare că a dus la întoarcerea la producerea lui iPhone X, modelul pe care Apple l-a scos din ofertă odată cu lansarea noii generaţii.

Conform unui articol publicat de Wall Street Journal, Apple a început să comande din nou la partenerii de producţie din china modelul iPhone X, cel care anul trecut a fost cel mai scump din gamă şi care a introdus tehnologii noi precum un ecran OLED şi tehnologia True Depth pentru autentificarea cu ajutorul recunoaşterii faciale (Face ID).

Motivul pentru care Apple pare să se întoarcă la iPhone X este faptul că acesta este mai ieftin de produs şi pentru că ar putea fi oferit la un preţ mai mic decât cel al modelelor XS, însă probabil nu atât de mic precum preţul lui XR. Având însă în vedere că acest model vine echipat cu un ecran mai bun şi un sistem dual camera, acesta ar putea fi mai uşor de vândut posibililor clienţi decât varianta XR, care vine cu o rezoluţie mai scăzută a display-ului, o singură cameră şi o construcţie realizată din materiale mai „ieftine”.

Este posibil ca Apple să se confrunte în cazul lui iPhone XR cu o situaţie similară cu cea a lui iPhone 5C, care a oferit acelaşi hardware precum iPhone 5, dar într-o carcasă de plastic. Acest model a început însă să se vândă mai bine abia după un an de la lansare, când preţul său a fost semnificativ redus. Succesul pe piaţa de dispozitive mai ieftine a continuat apoi cu iPhone SE, cel mai ieftin telefon pe care Apple l-a lansat până acum.

Probabil că pe viitor, compania se va concentra pe realizarea de telefoane foarte scumpe, care vor înlocui în ofertă iPhone XS şi XS Max, în timp ce va păstra în ofertă modele mai accesibile, cu preţuri mult mai mici. Momentan, ar trebui să ne aşteptăm să vedem din nou iPhone X pe rafturile magazinelor, la preţuri competitive. Având în vedere că acest model încă se regăseşte printre cele mai performante telefoane de pe piaţă, cei care cumpără unul acum, vor fi probabil mulţumiţi de acesta cel puţin un an sau doi de acum înainte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult