ASUS PadFone – un hibrid între smartphone şi tabletă

30.05.2011
ASUS PadFone – un hibrid între smartphone şi tabletă

ASUS pregăteşte lansarea primului model din ceea ce pare a fi o nouă clasă de dispozitive portabile, ce îmbie trăsături împrumutate deopotrivă din lumea tabletelor şi cea a terminalelor smartphone. Compania a patentat deja şi un nume pentru acestea: PadFone.

Primele imagini cu un astfel de dispozitiv nu au întârziat să apară, aşezat deasupra unei tablete pentru compararea dimensiunilor.

ASUS PadFone este nimic altceva decât un smartphone care poate fi instalat în corpul unei tablete, ataşat unui port de andocare special conceput.

Printre beneficiile obţinute se numără o autonomie a bateriei semnificativ îmbunătăţită şi spaţiu de lucru extins pe ecran.

Specificaţiile exacte nu au fost dezvăluite, însă ne putem aştepta la folosirea unui ecran de 10.1 inch cu proprietăţi similare celui folosit de tableta ASUS Transformer.

Corpul tabletei în care este adăpostit ASUS PadFone pare să aibă dimensiuni similare tabletei ASUS Transformer, însă greutatea este probabil uşor mărită de carcasa cu grad sporit de complexitate.

Printre accesoriile vizibile pe carcasa tabletei se numără un set de difuzoare stereo, cameră frontală şi o cameră foto de 5MP, montată pe spatele ASUS PadFone şi vizibilă prin gaura prevăzută în capacul compartimentului de andocare.

Alegerea făcută de ASUS cu privire la versiunea de Android ce va rula pe acest dispozitiv nu este cunoscută momentan, dar cu siguranţă viitorul Ice Cream Sandwich este printre candidaţii favoriţi, fiind prima versiune de Android adaptată deopotrivă pentru tabletă şi smartphone.

Chiar dacă ar putea să nu fie pe placul tuturor, ASUS PadFone poate fi o bună soluţie de compromis pentru cei care vor să aibă parte de funcţionalitatea unui smartphone şi cea a unei tablete, fără a scoate din buzunar o sumă exorbitantă pentru achiziţia a două produse separate.

UPDATE: Între timp au apărut şi primele imagini oficiale de prezentare pentru ASUS PadFone.

 

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News