Atleţii din Coreea de Nord nu vor primi telefoanele Galaxy Note8 pentru participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă

08.02.2018
Atleţii din Coreea de Nord nu vor primi telefoanele Galaxy Note8 pentru participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă

Samsung este sponsor oficial al Jocurilor Olimpice de foarte mulţi ani, iar în ultimii ani, lansează cu ocazia acestora versiuni speciale ale smartphone-urilor sale, pe care le face cadou concurenţilor, dar le oferă şi la vânzare în cantităţi limitate. Se pare însă că anumiţi concurenţi, precum cei din Coreea de Nord, nu vor primi în cadrul Olimpiadei de Iarnă telefoanele Galaxy Note8, motivele fiind în principal sancţiunile ONU faţă de ţara lor, cât şi legislaţia ţării referitoare la dispozitive electronice şi acces la internet.

Această situaţie are deja un precedent. În cadrul Olimpiadei de la Rio de Janeiro din 2016, compania a oferit câte un Galaxy S7 în ediţie specială tuturor concurenţilor, comisia olimpică refuzând însă să le ofere şi celor 31 de participanţi din Coreea de Nord. Se pare că sancţiunile ONU faţă de Coreea de Nord sunt principalele motve, întrucât există limitări pentru produsele de lux care ajung în această ţară, cât şi faptul că telefonul ar putea fi folosit şi în alte domenii, precum cele militare.

De asemenea, legislaţia Coreei de Nord interzice orice dispozitiv echipat cu capabilităţi GPS, cât şi dispozitivele care au acces fără limite la internet. Smartphone-urile şi computerele din Coreea de Nord rulează sisteme de operare realizate de stat, care pot accesa doar un intranet cu informaţii despre Coreea de Nord şi propagandă.

Nu în ultimul rând, Samsung este un brand din Coreea de Sud, care ar putea fi considerat un adevărat simbol al acestei ţări. Întrucât relaţiile dintre Sud şi Nord au fost în ultimii 70 de ani destul de complicate, introducerea de produse sud coreene în ţară ar putea fi periculoasă pentru atleţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News