BlackBerry a lansat Classic, urmaşul spiritual al faimoasei game de terminale Bold

18.12.2014
BlackBerry a lansat Classic, urmaşul spiritual al faimoasei game de terminale Bold

Menţionat pentru prima dată acum aproape un an şi prezentat în această vară, BlackBerry Classic a fost lansat oficial într-un final şi va avea deosebit de dificila sarcină de a resuscita interesul publicului pentru celebrele telefoane cu tastatură QWERTY ale canadienilor. Diferit de excentricul şi masivul Passport, Classic foloseşte un design tradiţional şi marchează practic renaşterea celebrei game superioare Bold.

Noul BlackBerry Classic oferă un ecran pătrat cu rezoluţie de 720 x 720 pixeli, diagonală de 3,5” şi strat protector Gorilla Glass 3, mergând astfel pe urmele modelelor anterioare Q10, Q5 sau Passport. Carcasa este însă asemănătoare mai degrabă cu cea remarcată acum trei ani la modelul Bold 9900, acesta folosind o ramă metalică şi un spate fabricat din material plastic rugos. Tastatura QWERTY este asemănătoare celei implementate pe modelul Q10 deoarece nu mai foloseşte designul uşor curbat folosit până acum câţiva ani, însă oferă în plus un trackpad şi taste hardware pentru preluarea sau respingerea apelurilor, Home şi Back.

Platforma hardware nu este prea impresionantă, aceasta fiind practic preluată de la modelul Q10 de acum un an. BlackBerry Classic foloseşte un procesor MSM8960, care oferă două nuclee de procesare Krait tactate la 1,5 GHz şi un nucleu grafic Adreno 225, 2 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă care poate fi extinsă cu un card MicroSD de 128GB. Bateria are o capacitate de 2515mAh şi promite o autonomie cu 50% mai mare decât cea a vechiului Bold 9900, adică 22 de ore de utilizare. Din păcate, capacul posterior nu mai este detaşabil şi nu mai oferă acces la baterie.

Restul dotărilor includ două camere foto cu senzori 8 şi 2 MP, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, modem LTE, NFC, Bluetooth 4.0 şi radio FM. Terminalul are dimensiuni de 131 x 72,4 x 10,2 mm şi o greutate de 177 de grame. Platforma software este BlackBerry OS 10.3.1

BlackBerry Classic este disponibil global începând de astăzi pentru toţi operatorii interesaţi, preţul de comercializare recomandat fiind de 450 USD.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News