BlackBerry Mercury va integra senzorul foto folosit şi de Google Pixel

30.01.2017
BlackBerry Mercury va integra senzorul foto folosit şi de Google Pixel

În acest moment cunoaştem aproape toate detaliile despre noul BlackBerry „Mercury”, care va fi prezentat în mod oficial în cadrul unei conferinţe de presă pe 25 februarie, însă tot mai apar câteva informaţii despre anumite componente specifice care ne surprind în mod plăcut. În ciuda faptului că dispozitivul pare să fie poziţionat pe piaţă ca un mid-range premium, anumite aspecte ale sale, precum camera foto, sunt la nivelul unor dispozitive concurente din gama high-end.

Conform unor noi informaţii neconfirmate publicate de Roland Quandt, un cunoscut jurnalist şi blogger de tehnologie din Germania, noul BlackBerry „Mercury” va folosi acelaşi senzor foto regăsit şi în dispozitivele Pixel de la Google. Este vorba despre un Sony IMX378 cu rezoluţie de 12 megapixeli, care poate filma în 4K. Desigur, utilizarea aceluiaşi senzor nu asigură şi perfromanţă la fel de bună, întrucât software-ul Google este responsabil în mare parte pentru performanţa excelentă la capitolul captură foto şi video.

Având în vedere că Google Pixel şi Google Pixel XL sunt printre cele mai performante smartphone-uri la acest capitol, speranţa este că BlackBerry va realiza un software similar pentru stabilizare electronică. Pentru camera frontală, BlackBerry va folosi un senzor Samsung S5K4H8 sau un Omnivision OV8856 de 8 megapixeli, ambele capabile să filmeze în rezoluţie Full HD. Alături de chipset-ul Snapdragon 625 care pare să fie integrat în BlackBerry Mercury, camera principală va putea filma în rezoluţie 4K şi probabil că va oferi o autonomie ridicată.

Zvonurile afirmă că BlackBerry Mercury va fi prezentat oficial sub numele „PRESS”, acesta fiind ultimul model al cărui design este realizat în totalitate de BlackBerry. TCL, partenerul companiei canadiene va prelua controlul asupra hardware-ului sub acest brand, vechiul BlackBerry fiind responsabil de acum înainte doar cu dezvoltarea de software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult