Când se lansează Huawei P40 şi P40 Pro, noile modele de top de la Huawei

25.02.2020
Când se lansează Huawei P40 şi P40 Pro, noile modele de top de la Huawei

Huawei a anunţat în mod oficial data la care va prezenta modelele Huawei P40 şi P40 Pro, noile sale smartphone-uri de top. Acestea sunt aşteptate cu un nou design, hardware îmbunătăţit şi un nou sistem de camere care să le întreacă chiar şi pe cele de pe Huawei Mate 30 Pro, actualul lider al performanţei foto din portofoliul companiei. Chiar dacă între timp modelul Xiaomi Mi 10 a întrecut telefoanele Huawei în topul DxOMark, este de aşteptat ca modelul Huawei P40 Pro să urce direct pe primul loc.

Compania a dezvăluit că va prezenta oficial seria P40 în cadrul unui eveniment care va fi organizat pe data de 26 martie la Paris.

Aşteptările sunt mari pentru seria P40 de la Huawei. În primul rând, noile telefoane vor adopta pentru prima dată hardware-ul de top prezentat în această toamnă. Vorbim despre chipset-ul Kirin 990 şi modem-ul Balong 5G, cât şi despre integrarea unui ecran OLED foarte performant, cu refresh rate de 120 Hz, asemeni modelelor de la Samsung.

În materie de design, se vorbeşte mult despre prelungirea curburii sticlei nu doar pe laterale, ci şi în părţile de sus şi de jos. Apoi, camerele foto ar putea fi semnificativ îmbunătăţite. Pe lângă cele trei camere + senzor TOF de pe Mate 30 Pro, modelu P40 Pro ar putea integra un sistem cu cinci camere, cea nouă putând fi probabil un senzor macro dedicat, sau o cameră cu zoom intermediară. Am văzut astfel de soluţii şi din partea Xiaomi, care oferă atât zoom 2X, cât şi 5X pe camere separate.

Desigur, aceste modele pornesc însă în dezavantaj faţă de generaţiile precedente, întrucât vor fi lansate fără servicii Google pre-instalate. Dacă vor reuşi să se vândă în număr la fel de mare precum modelele P30 sau P20 din trecut, vom afla în următoarele câteva luni, când telefoanele vor intra în ofertele operatorilor şi magazinelor de specialitate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult